Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimatum dat de Velea Jandarmeriei București Unitățile de la Craiova, Constanța, Ploiești au desecretizat convorbirile

ro

05 Dec, 2019 20:50 3288 Marime text

Ministrul Marcel Vela se vede nevoit să le dea un ultimatul jandarmilor, scrie digi24.ro. 

Dacă până mâine (vineri, 6 august) nu pun la dispoziția anchetatorilor comunicațiile de pe 10 august, vor urma destituiri.

Anunțul a fost făcut public și vine după ce Jandarmeria București a refuzat să ofere comunicațiile operațiunii de reprimare din Piața Victoriei.

Ministrul de interne știe cine este de vină. Vorbește despre oamenii din eșaloanele doi și trei care au tras frâna de mâna și au tărăgănat livrarea către procurori a convorbirilor desecretizate dintre jandarmi, din seara de 10 august. Dincolo de situația delicată în care se află ministrul, care e nevoit să îi amenințe public pe jandarmi ca să colaboreze cu reprezentanții statului, rămâne întrebarea: ce încearcă să ascundă faptele?

Contribuie la mister chiar ministrul Vela.

El a arătat că unitățile de la Craiova, Constanța, Ploiești au desecretizat convorbirile, iar cea din București nu, ceea ce înseamnă că sunt motive subiective care împiedică acest lucru. Jandarmeria București refuză să comunice oficial pe această temă.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că jandarmii care tergiversează desecretizarea convorbirilor prin stații, de la protestul din 10 august 2018, își riscă propria carieră, subliniind că se aștepta ca acest volum de date să fie deja la dosarul procurorilor DIICOT.


„Sincer să fiu, mă așteptam ca aceste convorbiri să fie deja la dosar, dar unii au impresia că se pot juca. O spun din nou clar și răspicat: nu mă joc și nu accept să tergiversăm cu nicio secundă lămurirea situației din 10 august. Cine își permite să tergiverseze își riscă propria carieră. M-au amânat de miercuri pe ”, a mai spus Vela.


Sursa foto: Facebook/ Ion Marcel Vela 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii