Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima secvență pe mare la exerciţiul NUSRET 19

ro

18 Oct, 2019 14:23 1342 Marime text

În ultima zi de activităţi planificate pe mare, vineri, 18 octombrie, în cadrul exerciţiului NUSRET 19, nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a executat manevre de formaţii şi evoluţii şi a participat la secvenţa de tip Photex (fotografiere aeriană).

12 nave din Italia, Grecia, Spania, Turcia şi România au exersat comunicaţii navale şi au executat manevrele de apropiere şi de menţinere a diferitelor formaţii navale.

Au fost şi ultimele exerciţii comune pentru toate navele implicate la exerciţiul multinaţional NUSRET 19.

Antrenamentele pe mare continuă însă, pe tot parcursul zilei, în cadrul Task-grupurilor stabilite.

Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” se va îndrepta apoi spre Portul Nara, unde va preda mina de exerciţiu recuperată şi va ambarca la bord echipa de scafandri EOD care a acţionat în Golful Saros, în raionul Mecidiye.

Mâine, în Portul Nara, se va desfăşura şedinţa post acţiune la exerciţiul NUSRET 19, acolo unde vor fi analizate activităţile desfăşurate pe mare şi punctele raportate de fiecare navă ca fiind mine marine, pentru a se verifica datele cu cele existente la nava comandant.

Duminică,  20 septembrie, se va încheia oficial exerciţiul NUSRET 19, la care Forţele Navale Române au participat cu succes cu nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” şi un detaşament de scafandri EOD.

Nava românească va părăsi, apoi, portul din Turcia şi se va îndrepta spre țară.


Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii