Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UDTTMR salută participarea premierului Florin Cîțu la summitul „Platforma Crimeea”

ro

23 Aug, 2021 20:14 1865 Marime text
  • Platforma Internațională Crimeea este un proiect menit să readucă în atenția opiniei publice internaționale raptul teritorial din 2014. 

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România salută participarea premierului Florin Cîțu și a ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu la summitul „Platforma Crimeea”, alături de alți importanți lideri regionali și de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Potrivit unei informări a UDTTMR Constanţa, prezența oficialilor români la Kiev și reiterarea poziției României de nerecunoaștere a anexării ilegale a Crimeei în contextul lansării Platformei Internaționale Crimeea au loc într-un moment important pentru poporul ucrainean: cu doar o zi înainte de împlinirea a 30 de ani de la declararea independenței Ucrainei.
Platforma Internațională Crimeea este un proiect menit să readucă în atenția opiniei publice internaționale raptul teritorial din 2014, dar și să impună o nouă abordare a politicii externe din partea Kievului.

„Este, de asemenea, un bun prilej pentru liderii regionali de a evalua contextul securitar actual de la Marea Neagră, de a-și manifesta deschis susținerea și sprijinul față de demersurile Ucrainei în vederea aderării la comunitatea europeană și la Alianța Nord-Atlantică, dar și susținerea suveranității și integrității teritoriale a statului vecin.
Toate aceste mesaje transmise direct sau indirect în contextul acestui eveniment au o importanță și mai mare pentru noi, tătarii. Demersurile inițiate de oficialii Ucrainei și susținute de importanți lideri regionali, prezența oficialilor români la Kiev în aceste zile, susținerea asumată și declarată public a premierului și a ministrului de externe de la București ne dau speranță că nedreptățile din trecut vor fi în curând reparate, că frații noștri nu vor mai avea de suferit și ne reconfirmă faptul că opinia publică internațională nu este indiferentă la toate suferințele unei comunități greu încercate de vremuri“ - au mai precizat reprezentanţii UDTTMR.


Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România, organizație care îi reprezintă oficial pe tătarii din România de peste trei decenii, membră în Congresul Mondial al Tătarilor Crimeeni în conducerea căruia are cinci reprezentanți, a fost alături de frații tătari din peninsulă și a susținut permanent, începând din 2014, cauza revenirii Crimeei în granițele Ucrainei, motiv pentru care demersurile actuale ne îndreptățesc să credem în șansa dezideratului pe termen lung al Ucrainei de a obține eliberarea peninsulei Crimeea de sub ocupația Rusiei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii