Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Tristele" business-uri „Pontice" Afacerile fraţilor Livadariu

ro

28 Jul, 2011 00:11 12138 Marime text
afaceri_Livadariu_mascati_Mamaia_DNA.jpgCel mai mic dintre fraţii Livadariu face afaceri pe Insula Ovidiu

Doi dintre cei trei fraţi Livadariu din Dorohoi, judeţul Botoşani, au fost arestaţi ieri după ce Tribunalul Bucureşti a admis propunerea DNA de a emite mandate de arestare preventivă pe numele acestora.

Aşadar, Ion şi Stelian Livadariu vor petrece „la răcoare" cel puţin următoarele 29 de zile, alături de Dumitru Costache, precum şi cetăţeanul ungur Attila Racz. Decizia Tribunalului poate fi atacată în recurs, la Curtea de Apel Bucureşti. Cei patru au intrat în bucluc sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală, pentru că ar fi comercializat motorină tip Euro 5 fără plata accizelor. În urma anchetei, a rezultat că toate drumurile duc înapoi spre Texas Grup Oyl Slobozia, firmă aflată oficial în insolvenţă.

Ion şi Stelian, fiii cei mari ai familiei Livadariu, au avut grijă şi de mezin în viaţa afaceristică. Primii doi, cei arestaţi, figurează în evidenţele Registrului Comerţului ca deţinători de părţi sociale în două societăţi comerciale: SC Liv Agro Grup SRL şi SC Liv Agro Grup SRL Constanţa Filiala Dorohoi.

Insula, „măritată" până-n 2100 (?!)

afaceri_livadariu_insula_ovidiu.jpgSC Liv Agro Grup SRL a fost înfiinţată în 2004, are sediul pe str. Vasile Lupu nr. 39, iar ca obiect de activitate „ferme mixte". Afacerea îi reuneşte pe toţi cei trei fraţi: Stelian (n. 1968), Ion (n. 1974) şi Cătălin-Marian (n. 1978). Şi în cazul SC Liv Agro Grup SRL Constanţa filiala Dorohoi treaba stă cam la fel numai că, fraţilor li se alătură şi persoana juridică Liv Agro Grup. Cam aici se termină business-urile celor doi fraţi mai mari Livadariu, cei care, din nefericire pentru familie, au fost arestaţi ieri sub acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală, pentru că ar fi comercializat motorină tip Euro 5 fără plata accizelor. Mezinul stă mai bine la capitolul firme. Insula Ovidiu SRL, Magnum Agromar şi Recycling Slop L.T.D. Inc. întregesc „arsenalul" afaceristic al lui Livadariu jr. SC Insula Ovidiu SRL are sediul în Restaurant Insula Ovidiu şi un punct de lucru în conformitate cu contractul de închiriere din august 2006, valabil pentru 29 de anului (?!), în Mamaia, Lacul Siughiol. De altfel, să nu uităm că mascaţii au descins şi pe Insula Ovidiu în ziua reţinerii lui Stelian şi Ion Livadariu. Internetul însă, ne oferă o informaţie forte interesantă: firma lui Cătălin-Marian Livadariu deţine un contract de comodat pentru insula pe care a fost exilat poetul Ovidiu, locul în care acesta a compus operele „Tristele" şi „Ponticele", valabil până pe 1 ianuarie 2100.

Şi uite cum istoria se repetă şi, asemenea poetului exilat la Tomis, fraţii Livadariu şi-au pierdut libertatea la Pontul Euxin. Trist destin...

Coincidenţa Racz

Cătălin-Marian Livadariu mai este implicat şi în SC Magnum Agromar, firmă aflată în faliment, cu sediul pe Aleea Albatros nr. 17, bl. G10, sc. A, care se ocupa cu „restaurante". Afacerea a fost împărţită, în vremurile bune, cu Daniel-Marian Mirtoi, care mai este implicat în SC Midgas Serv, Monopoly Agency şi Perfect Building). Numai că, în vremuri de restrişte, societatea este administrată de lichidatorul judiciar Global Insolvency SPRL. Cea din urmă afacere a lui Livadariu cel mic este Recycling Slop L.T.D. Inc, firmă cu sediul în Mamaia, zona Cazinou, Terasa 1, ap. 2, aflată în dizolvare. Având ca obiect principal de activitate „tratarea şi eliminarea deşeurilor nepericuloase", societate îl mai avea ca asociat pe Laszlo Mihaly Racz, cetăţean austriac născut în 1968. acesta mai deţine părţi sociale în Kiara Laci şi Parom Oil. Nu poate să nu ne atragă atenţia faptul că asociatul lui Livadariu junior poartă acelaşi nume de familie cu colegul de arestare al lui Ion şi Stelian, Peter Attila Racz, născut în judeţul Bihor, domiciliat în Budapesta, asociat în SC Biocolect SRL, Petra Stei SRL şi Lemnconstruct SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii