Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanţa suspendă protestele sindicaliştilor şi operatorilor din Portul Constanţa

ro

11 May, 2015 00:00 2360 Marime text
Tribunalul Constanţa a decis, pe 8 mai, suspendarea executării autorizaţiei emise de Primăria municipiului Constanţa pentru derularea protestelor îndreptate împotriva actualei conduceri a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC). Amintim că, pe rolul Tribunalului Constanţa, secţia Contencios administrativ şi fiscal, fusese înregistrat, pe 20 aprilie, un dosar ce are ca obiect suspendarea executării unui act administrativ. Reclamant este Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC), în vreme ce pârâţi sunt primarul municipiului Constanţa, Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare (FNSP) şi organizaţia patronală „Operatorul Portuar“. Motivul pentru care conducerea Portului Constanţa a chemat în instanţă municipalitatea, sindicaliştii şi organizaţia patronală era legat de autorizaţia pe care Primăria Constanţa a eliberat-o pentru desfăşurarea protestelor din port, până la finalul lunii mai.

Iată însă că instanţa a decis suspendarea executării autorizaţiei emise de administraţia publică locală până la pronunţarea de către instanţa de fond. „În acest sens, Tribunalul Constanţa a pronunţat hotărârea nr. 772/2015, prin care a admis cererea CN APM SA Constanţa şi, în contradictoriu cu Primarul Municipiului Constanţa, Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare şi Organizaţia Patronală Operatorul Portuar, a dispus suspendarea executării avizului emis de către Comisia de avizare a adunărilor publice constituită la nivelul Primăriei Constanţa, până la pronunţarea de către instanţa de fond asupra cererii“, se arată într-un comunicat de presă al CN APMC.

 PSD Constanţa - „Nu avem nicio legătură cu numirea directorului general“ 

Aşa cum am semnalat în ediţia din 22 aprilie, procesul dintre conducerea Portului Constanţa, asigurată de directorul general Valeriu Ionescu, şi administraţia Mazăre pare surprinzător, de vreme ce Ionescu a fost numit la conducerea companiei în plină guvernare Ponta şi fără nicio obiecţie din partea PSD Constanţa. Ieri însă, social-democraţii constănţeni au dau publicităţii un comunicat de presă în care lămuresc fără echivoc situaţia, dezicându-se de directorul Portului Constanţa. „PSD Constanţa nu are nicio legătură cu numirea directorului general Valentin (sic!) Ionescu, mai ales în condiţiile în care acesta nu este nici măcar membru al PSD“, se menţionează în comunicatul de presă al PSD Constanţa.

Amintim că între actuala conducere a Portului Constanţa şi operatorii şi sindicaliştii portuari există, de mai bine de doi ani, majore divergenţe de opinie care au degenerat într-un real scandal. Astfel, între cele trei entităţi există o serie de procese pe rolul instanţelor constănţene.

În ceea ce priveşte suspendarea autorizaţiei emise de Primăria Constanţa, care se traduce, de fapt, prin suspendarea protestelor din faţa sediului CN APMC, Mircea Burlacu, liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, a declarat: „Dacă instanţa asta a decis, ne vom supune. Curios este însă că, în 2012, astfel de solicitări ale conducerii de la acea vreme a CN APMC, împotriva căreia, de asemenea, am protestat, nu au avut câştig de cauză în instanţă“.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii