Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei şedinţe publice, toate fără cadre didactice Cum explică reprezentanţii Universităţii Ovidius dezinteresul profesorilor pentru modalitatea de alegere a rectorului

ro

01 Nov, 2013 20:58 1941 Marime text
Nici cea de-a treia dezbatere publică şi ultima dintr-o serie de trei, organizată, ieri, la Universitatea Ovidius pe tema referendumului privind modalitatea de alegere a rectorului, nu s-au bucurat de interesul celor peste 700 de cadre didactice şi a studenţilor cu drept de vot. Prezenţa în sală a fost scăzută, la fel ca şi în cazul dezbaterilor precedente. De această dată, vorbim doar de patru cadre didactice participante la eveniment, eveniment ce s-a desfăşurat cu o viteză uluitoare. Şi de această dată numărul reprezentanţilor mass-media, prezenţi în Aula Magna, l-a eclipsat pe cel al cadrelor didactice universitare.

Timp de 15 minute, am asistat mai degrabă la un monolog, moderatorii şedinţei dând citire unor fragmente din metodologia de organizare a referendumului privind modalitatea de alegere a rectorului. S-au prezentat şi câteva chestiuni ce ţin de organizarea referendumului, care va avea loc în data de 11 noiembrie. Şi s-a insistat asupra necesităţii unei mobilizări serioase pentru prezenţa la vot, dându-le sarcină celor puţini prezenţi în sală să le comunice colegilor să se prezinte la vot.
Dezbaterea a fost prezidată de prof. univ. Ion Botescu, vicepreşedintele Senatului Universităţii Ovidius, juristul Loredana Dan, conf. univ. dr. Florin Anghel, prorectorul Universităţii Ovidius şi de Constanţa Sava, preşedintele Comisiei de Votare.
 
„Se impune o mobilizare serioasă pentru prezenţa la vot”
 
Ion Botescu, vicepreşedintele Senatului Universităţii Ovidius, le-a atras atenţia celor puţini prezenţi în Aula Magna asupra necesităţii mobilizării pentru vot. „Se impune o mobilizare serioasă pentru prezenţa la vot, că să nu riscăm să mai organizăm o dată referendumul”, a transmis în sală profesorul universitar Ion Botescu. Vicepreşedintele Senatului a încercat să ofere şi o explicaţie cu privire la lipsa de reacţie a cadrelor didactice. „În urmă cu un an şi ceva a mai avut loc un astfel de referendum şi lumea este informată cu privire la acest aspect şi cunoaşte toate aceste chestiuni legate de acest referendum. Acest lucru justifică slaba prezenţă a cadrelor didactice la întâlnirile noastre”, a spus, în timpul, dezbaterii profesorul universitar, care a declarat că în ceea ce-l priveşte se aşteaptă „la o prezenţă masivă la vot”.
Cu privire la ziua de 11 noiembrie, când va avea loc referendumul, profesorul Ion Botescu a precizat că votarea va începe la ora 8.00 şi se va încheia la orele 20.00. De asemenea, vicepreşedintele Senatului a menţionat că buletinele de vot vor fi tipărite de Ministerul Educaţiei Naţionale.
 
Referendum pe 11 noiembrie

Pe 8 octombrie, Senatul Universităţii Ovidius a votat organizarea pe data de 11 noiembrie a unui referendum pentru stabilirea modalităţii de alegere a noului rector. Pentru referendum, care se va desfăşura în cantina Universităţii, vor fi stabilite trei secţii de vot. Senatul a desemnat 7 membri ai Comisiei Electorale Centrale şi câte cinci membri pentru fiecare din cele trei secţii de votare. În cazul lipsei de cvorum, Senatul va decide data organizării unui noi referendum: nu mai târziu de două săptămâni.
Reamintim că în zilele de 24 şi 25 octombrie au avut loc primele două dezbateri publice pentru referendumul privind stabilirea modalităţii de alegere a noului rector, cea de-a treia, şi cea din urmă, având loc ieri, 1 noiembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii