Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei nave au fost botezate în Portul Constanţa Altair, Pegasus şi Centaurus, nume noi în flota GSP (galerie foto)

ro

20 Sep, 2014 00:00 7243 Marime text


Grupul Servicii Petroliere (GSP) a organizat, vineri, ceremonia de botez a trei nave, GSP Altair, GSP Pegasus şi GSP Centaurus. Evenimentul a avut loc la dana de pasageri a Portului Constanţa, unde, alături de reprezentanţii companiei, s-au aflat şi oameni politici şi din administraţia publică constănţeană. 

Navele proaspăt botezate au fost construite anul acesta în China, la şantierul Fujian Mawei Shipbuilding, şi au fost achiziţionate printr-un contract de leasing financiar, la un preţ unitar de 35 de milioane de dolari.

GSP Altair, GSP Pegasus şi GSP Centaurus vor intra în serviciu pe Marea Neagră, urmând să aprovizioneze industria marină cu echipament petrolier, produse speciale sau mărfuri generale vrac, noroi de foraj şi altele.

„Astăzi avem ocazia specială de a inaugura, de a boteza trei nave surori. Acestea vin în dotarea flotei GSP-ului, pentru că, aşa cum am mai spus, am început reîntinerirea flotei. Urmează ca a patra navă, care va veni la sfârşitul anului 2015 sau la începutul anului 2016, şi celelalte nave noi, care vor ajunge în 2015 - 2016, să asigure capacitatea necesară pentru a servi clienţii noştri pe pieţele pe care ne aflăm astăzi, din Marea Neagră, Mexic, Marea Nordului, Rusia şi, în curând, Africa de Vest“, a declarat Gabriel Comănescu, preşedintele GSP.



Botezul navelor a fost făcut de Gina Comănescu, soţia preşedintelui GSP, care a ţinut să îşi exprime gratitudinea şi speranţele, cu această ocazie: „Recunoştinţă bunului Dumnezeu pentru tot ce se întâmplă în viaţa noastră, conducătorilor acestui proiect şi ai navelor, înţelepciune şi lumină, celor de pe mare care sunt curajoşi şi celor care îi aşteaptă cu drag acasă, protecţie divină, iar navelor, cel mai frumos vânt din pupa!“
Echipate cu tehnologie de ultimă generaţie, comandantul Virgiliu Miştoiu a prezentat una dintre nave, precizând: „A dispărut clasica timonă, totul este tehnologizat prin butoane, prin touch screen-uri şi calculatoare. Sistemul de operare ne permite operarea în siguranţă până la gradul şase“. „Sunt 14 membri de echipaj iar nava poate acomoda încă 46 de membri, personal tehnologic, care vor fi angajaţi în activităţile macaralei. Prima cursă va avea loc pe data de 28 septembrie, în Marea Neagră, deocamdată“, a mai spus comandantul în prezentarea sa.



Vasele întregesc flota GSP, care cuprinde 13 nave de asistenţă pentru industria marină de petrol şi gaze, devenind astfel cea mai mare flotă privată de acest gen din Marea Neagră. GSP mai operează şi opt platforme de foraj marin, trei nave de construcţii marine şi două macarale plutitoare de mare tonaj. 

GSP furnizează servicii integrate pentru industria offshore de petrol şi gaze în domeniile de activitate de foraj marin, construcţii marine, construcţii hidrotehnice, transport marin, servicii de salvare, căutare pe mare şi intervenţie în caz de poluare şi instruire. Compania este de zece ani pe piaţă şi a investit peste un miliard de euro derulând proiecte internaţionale în Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Nordului, Golful Persic, Golful Mexic şi în zonele arctice. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • .. 08 Oct, 2014 09:47 BRAVO! Felicitari si putere de munca!
  • Medeea 20 Sep, 2014 19:19 Vant bun din pupa si Dumnezeu sa aiba grija de voi! Felicitari Gabriel Comanescu! Asteptam si restul navelor promise! Mult succes!