Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei accidente de muncă la începutul acestei săptămâni în Constanţa

ro

31 Aug, 2017 09:42 2188 Marime text

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, la începutul acestei săptămâni s-au produs trei accidente de muncă.

În data de 28.08.2017 ora 10:00 la SC Agigea Expres SRL a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporara a capacitații de munca a unui lucrător.
Muncitorul H. C., în vârstă 28 de ani, care lucra ca manipilator marfă, s-a lovit la cap în timp ce deschidea clapeta vagonului cu ajutorul unei rangi de metal, angajatul s-a lovit cu aceasta la cap.

În data de 28.08.2017 ora 09:15 la SC Heineken Romania SA PL Constanţa a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporara a capacitații de muncă a unui lucrător.

C. V., în vârstă de 49 ani, după o intervenție de natură electrică, la coborârea de pe mașina de paletat, echipament din secția îmbuteliere bere la Pet, C.V. a suferit o entorsa gr. II la piciorul stâng.

In data de 28.08.2017 ora 16:30 la SC Mine Limited SRL a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporara a capacitații de munca a unui lucrător.

R. G., în vârstă de 33 ani, de meserie şofer, a pierdut controlul volanului si s-a răsturnat cu camionul in șanț, între localitățile Grivița şi Smirna, jud. Ialomița, din cauza stării defectuoase a drumului.

Accidentele sunt în curs de cercetare de către o comisie numită de fiecare din firmele SC MINE LIMITED SRL, SC Agigea Expres SRL şi SC Heineken Romania SA, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numita de către angajator va fi înaintat pentru verificare şi avizare la Inspectoratul Teritorial de Munca Constanta, care va analiza dosarul, il va aviza sau în cazul în care  se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare şi/sau completarea dosarului, după caz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii