Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:47 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traseul Mihail Boldea - Aviaţia Utilitară Tuzla Mafia politică a furat Aviasanul

ro

26 Mar, 2012 01:11 5461 Marime text

cap_8.jpg Pregătirea fraudei a început în anul 2000, pe finalul de mandat al CDR. FPS (Fondul Proprietăţii de Stat) era directorit central şi local de prăfuiţii de ţărănişti. Aviasanul Galaţi aparţinea de SC Aviaţia Utilitară Tuzla SA Constanţa. FPS se restrânsese şi se transformase în Direcţii Teritoriale. La Direcţia D.T. Constanţa era, în 28.06.2000, Ovidiu Furnică. La aceeaşi dată, FPS - DTC, acţionar cu 100% la Aviaţia Utilitară Tuzla SA, vând acţiunile, contra a 2,7 miliarde de lei, lui Cristu Mircea.


Potrivit paginii oficiale a publicaţiei www.impact-est.ro , în actul în acuză este prevăzut că societatea are o sucursală în Galaţi - Tuluceşti. Conform unor cercetări efectuate de către Poliţia Transporturi Galaţi, îngropate de IGP la Constanţa, şi a unor date din acest dosar, rezultă că MirceaCristu este un cioban din Constanţa, băgat în faţă de către Daniel Severin, săgeată care va juca în acest film până la definitivarea furtului celor 40 de hectare de teren de la noi, adică noţiunea asta numită STAT pe a cărui avere nimeni nu a dat şi nu dă doi bani, ci toată lumea ia. Cu complicităţile de rigoare, Severin s-a folosit de cartea de identitate a unui braşovean, care o pierduse pe litoral, a falsificat-o şi iată-l introducând în prim-planul unei răsunătoare afaceri un boschetar, un cioban pripăşit pe lângă o stână.

Vin notarii pe felie şi tot în devălmăşie

Nimeni, adică nici măcar Fondul Proprietăţii de Stat, nu a putut vinde şi terenurile de sub aerobazele din Tuzla şi Galaţi, ele fiind încadrate la categoria Terenuri cu Destinaţie Specială (TDS).
Tot pe pagina publicaţiei www.impact-est.ro, se mai spune că cele 396.122,22 mp de teren au aparţinut până în anul 1963 comunei Vânători, iar acum figurează ca păşune în evidenţele CL Vânători. Terenul e deturnat de regimul popular de rahat şi amenajat ca aerodrom cu dreptul ca atunci când nu se fac zboruri „suprafaţa să fie păşunată de viţeii Gospodăriei Agricole Colective". În 1987 Ministerul Transporturilor îl clasifică la TDS. Ei, când FPS şi-a vândut acţiunile, acestea priveau doar construcţiile şi clădirile legate de realizarea obiectului de activitate, nu şi terenurile, care erau date doar în folosinţă. Aşa că terenul de la Vânători nu a ieşit niciodată din proprietatea privată a statului, el urmând să fie predat Consiliului Local al acestei comune.
Atenţie, voi ăştia băgaţi până la claviculă în hora asta cu multe zeci de mii de euro! Ministerul Transporturilor, Construcţiei şi Turismului se adresează Primăriei Vânători prin documentul nr. 502/13.03.2006, în care arată că nu a fost eliberat către Comisia Centrală pentru coordonarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a lucrărilor de stabilire şi evaluare a terenurilor aflate în patrimoniul societăţilor comerciale cu capital de stat niciun certificat de atestare a dreptului de proprietate cu privire la acest teren.
Suntem în anul 2000 şi dăm un ochi în contractul de vânzare-cumpărare autentificat de BNP Maricica Constantinescu, prin care SC Aviaţia Utilitară Tuzla vinde clădirile pentru care era proprietară prin cumpărarea de la FPS şi precizează expres în act că „Vânzătorul nu deţine dreptul de proprietate asupra terenului". Doamna Maricica, un mai vechi subiect de presă, îşi dă cu presupusul şi propunerea: „Menţionăm că terenul aferent activului ce se vinde, în suprafaţă totală de 396.122,22 mp (conform fişelor cadastrale) este proprietate de stat şi se transmite în folosinţă societăţii cumpărătoare la data prezentului contract, urmând ca, în termen de 15 zile de la obţinerea dreptului de proprietate de la FPS, să se încheie actul de vânzare-cumpărare în formă autentică şi pentru acest teren. Conform hârtiilor de la BNP M. Constantinescu, tranzacţia s-a făcut la valoarea de 300.000.000 de lei. Cumpărător a fost SC Fitoplant SRL Galaţi, patronată şi administrată de către Matei Oprea, fratele lui Răducan Oprea, preşedinte al ORC Galaţi, fost miliţian şi acum decan al Facultăţii de Drept la stat, precum şi de către Valentina Cojocaru, o doamnă care tot gravitează în jurul centrului de putere pe care îl reprezintă Eugen Durbacă. În 2004, acelaşi BNP Maricica Constantinescu devine iar activ la drumul mare şi autentifică actul de vânzare-cumpărare a aceloraşi clădiri între SC Fitoplant SRL Galaţi şi Fitocom Serv SRL Galaţi. Adică Oprea şi Cojocaru şi-au vândut tot lor ce era al lor, ei fiind patroni şi administratori ai ambelor firme. Da, dar în patru ani preţul s-a dus la circa 3,3 miliarde de lei. Doamna notar îşi mai revine şi scrie în act: „Societatea vânzătoare nu deţine dreptul de proprietate asupra terenului întrucât terenul aferent activului ce se vinde, în suprafaţă totală de 396.122,22 mp, este proprietate de stat şi se transmite în folosinţă societăţii cumpărătoare. Menţionăm că TERENUL ESTE CU DESTINAŢIE SPECIALĂ (sublinierea BNP - M.C.). Mai mult, se menţionează şi că situaţia juridică a terenului va fi reglementată ulterior de MTCT.
Sigur, manevra asta între Fitoplant şi Fitocom s-a plătit prin două procese verbale de compensare. Asta ca să mai fenteze statul cu-n porcoi de lovele care s-a adăugat şi zecilor de miliarde încasate de firmele lui Oprea şi Cojocaru cu titlul de subvenţii de la bugetul de stat prin Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

 

Avocatul Boldea devine împuternicit şi se apucă de falsificat

Aviasan-aviatiautilitara08.jpg

Chinul drakului. Lui Oprea, Valentinei Cojocaru şi găştii interesate tot nu le ieşea socoteala cu milioanele de euro de care erau atât de aproape, dar iacătă că BNP Maricica Constantinescu a fost prudent şi a făcut actul pe lege. Este momentul să se afirme liderul PD, avocatul Mihail Boldea, viitor europarlamentar de Gherla. El este împuternicit de AGA de la Fitocom Serv al lui Oprea şi Cojocaru să semneze antecontractul de vânzare-cumpărare nr. 1/01.08.2004, încheiat între SC Aviaţia Utilitară Tuzla SA (ca promitentă-vânzătoare reprezentată de asociat majoritar şi administrator Daniel Severin) şi Fitocom Serv SRL Galaţi (în calitate de beneficiar-cumpărător). Atenţie, ne apropiem de momentul falsului pe care s-a clădit această afacere imobiliară a deceniului! Prin acest antecontract a fost transmis dreptul de proprietate asupra celor 40 de hectare de teren ale Aviasan Galaţi, cu obligaţia perfectării lui în formă autentică până la data de 10.04.2006, în condiţiile în care Aviaţia Tuzla nu deţinea dreptul de proprietate asupra terenului de la Galaţi printr-un titlu de proprietate emis de către MTCT.
Daniel Severin, devenit boss peste Aviaţia Tuzla, deţinea un certificat de atestare a dreptului de proprietate cu nr. 0757/30.11.2000, dar care, repet, se referea la dreptul de proprietate asupra terenului Aerobazei Tulcea, nu Aerobazei Galaţi.
Ei bine, în plângerile penale adresate DIICOT, DNA şi structurilor locale, petenţii noştri relatează că avocatul Mihail Boldea a scanat şi a falsificat acel certificat, iar cu acest fals şi cu două-trei nopţi de trânte a determinat pronunţarea Sentinţei Civile nr. 2887/2007 a Judecătoriei Galaţi, act prin care Fitocom Serv Galaţi a fost făcută proprietară de către judecătoarea Stela Ivan pe unul dintre cele mai râvnite terenuri din Galaţi, în suprafaţă de 396.122,22 mp. Se cuvine să punctăm câteva aspecte. Deci, antecontractul urma să se perfecteze obligatoriu până în 10.04.2006. Numai că promitentul (Aviaţia Tuzla) a fost radiat din ORC Constanţa, în urma dizolvării, în data de 09.08.2005, culmea, la solicitarea reclamantei Fitocom Serv Galaţi. Or ne scapă nouă multe elemente, or cineva e cretin la faza asta. Cum draku să aibă Fitocom Serv interesul să dizolve o societate în anul 2005 când aceasta se obligase să încheie cu ea un act de vânzare-cumpărare a celor 40 ha teren, în formă autentică, cel mai târziu în anul 2006?

Intră pe teren Mircea Marosy, ins cu bani devenit şi ginere

În anul 2005, Oprea Matei şi V. Cojocaru se retrag din Fitoplant SRL Galaţi, vânzându-şi acţiunile unor inşi din Bârlad care o botează în Provivcomp şi o mută la Constanţa, nu depun niciun bilanţ, este băgată în faliment şi e pe mâna unui lichidator judiciar. Şi în Fitocom Serv se fac mişcări spectaculoase de trupe (între 1991 şi 2003), când aderă la societate Matei Oprea (cu 45% din acţiuni) şi Valentina Cojocaru (cu 55%), prilej cu care se retrag şi Oprea Rodica (soţia lui Matei, probabil) şi Aurica Lungu. În 12.07.2005, Fitocom Serv trăieşte un moment epocal: aderă la societatea Mircea Marosy, care deţine 49% din acţiuni, Oprea rămânând cu 25%, iar Cojocaru cu 26%. Normal că după ce a intrat în combinaţie, Mircea s-a folosit de spatele PC şi al preşedintelui de judeţ Eugen Durbacă, tatăl-socru a lui Marosy. Încearcă să obţină o hotărâre judecătorească prin care MTCT să fie obligat să emită Certificatul de atestare a dreptului de proprietate pentru cele 40 ha teren, pe numele Fitocom Serv. Curtea de Apel Galaţi admite acţiunea în dosarul 597/CAF/2005 (poate află Inspecţia judiciară a CSM cât de susţinută e admiterea acţiunii), dar aceasta e respinsă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Infracţiunile grupului format din acţionarii Fitocom Serv, av. Mihail Boldea, reprezentantul lor, politicieni şi judecători continuă, la dosarul în cauză putând fi descoperit Certificatul de atestare a dreptului de proprietate Seria MO7 nr. 0757 din 30.11.2000, care atestă proprietatea SC Aviaţia Utilitară Tuzla SA pe terenul situat în comuna Tuzla, jud. Constanţa.
Miza uriaşă le-a luat minţile, aşa că grupul continuă falsurile. Anchetatorii vor putea să constate cu precizie că Hotărârea AGA a Fitocom SRL nr. 1/31.07.2004, privind împuternicirea avocatului Boldea să negocieze şi să încheie antecontractul de vânzare-cumpărare cu Aviaţia Utilitară Tuzla, pentru terenul de circa 40 hectare de la Vânători, este falsă. Antecontractul este şi el fals. Despre cum a falsificat (prin scanare) av. Boldea Certificatul de atestare a dreptului de proprietate, am vorbit. Ştampila firmei Aviaţia Utilitară Tuzla e şi ea falsificată, iar actele emise de către avocat Radu Aluna, ca apărător al Aviaţia Tuzla, cad şi ele sub bănuiala falsului. Ca să nu mai vorbim de panarama de întâmpinare depusă de pârâta Aviaţia Tuzla în contradictoriu cu reclamanta Fitocom şi de halul în care Daniel Severin, reprezentat de Radu Aluna, renunţă la apel în celebrul dosar trântit de magistratul Stela Ivan.

Lotizarea lui „Ciucă şi Asociaţii"

O să avem multă treabă şi în alte ediţii pe acest caz. Cert e că hotărârea judecătorească dată de Stela Ivan a fost intabulată la ordin şi cred că Nicolae Reti, directorul Oficiului de Cadastru şi Geodezie, stă şi acum refugiat ca un dihor. Deci, Fitocom Serv SRL lotizează şi vinde preţiosul teren pe te miri ce şi mai nimic, următorilor cumpărători: Mircea Marosy, Dănuţ-Andrei Oancă, Ştefan Filip şi Carmen Partenie. Deci ce a zis Stela Ivan în Sentinţa Civilă nr. 2887/02.04.2007 emisă în Dosarul nr. 3506/233/2007 a rămas definitiv şi irevocabil, cealaltă parte renunţând suspect la calea de atac.
Aşadar, Dănuţ Oancă a cumpărat cu 6.069 de lei 18.918,56 mp, Mircea Marosy a cumpărat 159.479,74 mp (circa 16 ha) cu puţin peste 57.000 de lei, Ştefan Filip a cumpărat 2.164,88 mp cu 53.290 de lei, iar dşr. Carmen Partenie a cumpărat 174.533 mp (peste 17 ha) cu 116.427,10 lei. Acţionarii Fitocom (Marosy cu 49% şi Oprea & Cojocaru cu 51%) au rămas doar cu vreo 40.000 mp de teren pe care se află construcţii, construcţii care sunt ipotecate în favoarea Covcredit IFN şi Vancris Company.

(Material preluat integral din săptămânalul Impact www.impact-est.ro )

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Grigorie Calugarul 26 Mar, 2012 01:33 Hora-i mult mai mare asta este doar un inceput.Au o mare vina si primariile care detin terenurile au o mare contributie sefii ADS-ului din zona.Bine ca a inceput ,lantul de hoti este mare sa vedem ceoesi. Notari si Avocatii nu siu legile in tara asta??