Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traseul bolnavului de coronavirus din Constanţa la Piatra Neamț explicat, pe zile, de prefectul judeţului (galerie foto+video)

ro

12 Mar, 2020 07:51 21319 Marime text
În ceea ce privește primul caz confirmat cu coronavirus la Constanța, bărbatul este internat la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța alături de soția sa care se află în carantină și nu este confirmată cu COVID-19.

Un bărbat de 52 de ani, din Constanța, confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta  a declarat că nu a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă în afara țării. Bărbatul infectat cu noul COVID-19 este asistent șef al secției medicină internă II, în cadrul Spitalului Județean Constanța.

Traseul bolnavului de coronavirus este explicat, pe zile, de către prefectul judeţului Constanța, George Niculescu.

În perioada 29 februarie – 1 martie, bărbatul a plecat din Constanța în municipiul Piatra Neamț. A fost insoțit de fata pacientului, care locuiește în județul Ilfov.
 „Am luat legatura cu prefectul din județul Ilfov și prefectul din Piatra Neamț pentru a-l informa de această situație”, transmite prefectul George Niculescu.
Pe 2 martie, pacientul a fost în concediu de odihnă.
Pe data de 3 și 4 martie, bărbatul a fost la locul de muncă. Pe 5 martie a fost la locul de muncă și a plecat în jurul nopții.
Pe data de 6, 7 și 8 martie, bărbatul a stat acasa.
Pe 9 martie, s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase. I s-a recomandat să facă o radiografie pulmonară.
Acest a făcut radiografia pe data de 10 martie, la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgențe Constanța.
Pe 11 martie, pacientul s-a dus la Spitalul de Boli Infecțioase. I s-a recomandat să facă un CT( tomografie computerizată) . Astfel, ieri, 11 martie, bărbatul s-a deplasat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Constanța pentru CT. După s-a internat la Spitalul de Boli Infecțioase.

Rezultatul testului este pozitiv pentru coronavirus.

„DSP face ancheta epidemiologică. Conducerea Spitalului Județean ia toate măsurile necesare pentru a combate și stăpâni răspândirea acestui virus”, transmite George Niculescu.

Se iau toate măsurile de siguranță în Spitalul Județean Constanța. „De la ora 22.30, 11 martie, s-a început dezinfecția în UPU (Unitatea de Primiri Urgențe. Dezinfecția in camera de resuscitare, holurile, zona de imagistică. Procesul se va repeta”, transmite Cătălin Grasa, directorul Spitalului Județean Constanța.

Schipor Cristina Mihaela, director DSP, declară despre cazul primului pacient din Constanța că se iau toate măsurile necesare. A fost demarată ancheta epidemiologică pentru a găsi persoanele cu care intrat in contact bărbatul. La DSP Ilfov și Piatra Neamț urmează să fie o anchetă epidemiologică.

De asemenea, aceasta răspunde la întrebări și afirmă despre persoanele care sunt aduse în carantină că s-a luat decizia următoare: persoanele care trebuie să fie carantinate sunt aduse în județul de domiciliu. 14 persoane sunt în drum spre Constanța și urmează să fie în carantină.

Citește și UPDATE: Primul caz confirmat cu COVID-19, la Constanța!

Sursă foto: ZIUA de Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Luminița 18 Mar, 2020 00:23 La acel concurs erau si tinere din italia. Ei de ce nu stiu asta? Cred ca stiu, dar nu spun.
  • Camelia Dascalu 13 Mar, 2020 14:01 La Piatra Neamt a fist concurs de dans sportiv in acea perioada..... Fara comentarii... iar nu spunem tot.
  • Constantean 12 Mar, 2020 11:36 Daca s-a dus la serviciu cu autobuzul 2-43, toți cei care au abonament pe acest traseu ar trebui sa se autoizoleze la domiciliu.