Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transportatorii de persoane între localităţi, obligaţi să doteze maşinile cu case de marcat cu jurnal electronic

ro

13 Jun, 2019 00:00 1669 Marime text
Deputaţii au votat ieri proiectul de act normativ prin care companiile care se ocupă de transportul de persoane, în mod regulat, între localităţile din ţară vor fi obligate să îşi doteze vehiculele cu case de marcat cu jurnal electronic. Camera Deputaţilor a fost for decizional, legea urmând să ajungă la preşedintele României pentru promulgare.
 
Măsurile sunt incluse într-un proiect de lege care a trecut de Senat în decembrie 2018 şi care a fost adoptat de Camera Deputaţilor. Problema a fost ridicată în momentul în care prin legea care a intrat în vigoare din toamna trecută transportatorii erau scutiţi de dotarea maşinilor cu astfel de case de marcat cu jurnal electronic. Senatorii au „reparat” această lacună legislativă, iar în următoarele 6 luni, deci până la finele anului, vor fi obligaţi să achiziţioneze şi să doteze maşinile cu astfel de echipamente.
 
„Operatorii de transport rutier care efectuează transport de persoane prin servicii regulate în transportul rutier naţional au obligaţia să doteze autovehiculele cu care execută aceste servicii cu aparatele de marcat electronice fiscale (cu jurnal electronic) în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi”, scrie în proiect.
 
Aceeaşi propunere legislativă prevede că transportatorii rutieri internaţionali de persoane vor fi scutiţi de folosirea caselor de marcat. În prezent, aceste companii sunt obligate să folosească asemenea aparate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii