Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedia de la intrarea pe Autostrada Soarelui sau viaţa ca o telenovelă Femeia spulberată de mai multe autoturisme purta doliu după copilul ucis în Cipru

ro

17 Oct, 2012 03:15 3795 Marime text

lovita_de_mai_multe_autoturisme.jpgTragic accident luni seara la ieşirea din Constanţa pe drumul spre Valu lui Traian. Elena Damian, de 58 de ani, a fost accidentată la ora 20.00 de şoferul unui jeep. După ce femeia a căzut la pământ, peste ea au trecut alte trei autoturisme. Nu a avut nicio şansă să scape cu viaţă. Fiii ei, care au ajuns la scurt timp la locul tragediei, spun că nu şi-au recunoscut mama: capul îi era zdrobit, iar pe caldarâm erau bucăţi din trupul ei.

medalion.jpgÎn seara fatidică, femeia a mers să-şi viziteze sora, care locuia de mai mulţi ani în cartierul Creţoiu de la Valu lui Traian. Mica aşezare este situată pe traseul Autostrăzii Soarelui, aproape de biserica de lemn. Ca de obicei, a plecat pe înserat de la sora sa. Amândouă au ieşit la drumul naţional pentru a aştepta un microbuz care s-o ducă pe Elena Damian acasă la ea, în Constanţa. Se pare că i-a zis surorii ei să nu mai traverseze strada, întrucât se descurcă singură. Sora ei a rămas pe marginea drumului, iar victima a încercat să traverseze şoseaua naţională. Nu a apucat să facă nici câţiva paşi şi se pare că i s-a rupt o bretea de la încălţăminte şi femeia a căzut în mijlocul drumului. Imediat a fost acroşată de şoferul unui jeep. Întinsă pe şosea, peste ea au trecut alte trei autoturisme, aşa cum precizează Serviciul de Poliţie Rutieră.

  Rudele victimei spun că zona nu este iluminată şi că în locul respectiv s-au produs o mulţime de accidente mortale în ultimii ani. În acelaşi pericol se află cei peste 60 de copii care traversează zilnic drumul pentru a merge la şcoală.

Şi-a sunat băiatul înainte de a fi omorâtă

Nicu, unul dintre fiii victimei, ne-a povestit că vorbise cu ea la telefon cu jumătate de oră înainte de producerea accidentului. „Mi-a spus că vine acasă!", a povestit tânărul. Nu a trecut mult până când să fie apelat de pe telefonul mamei sale. De data asta, un bărbat care se afla la locul accidentului încerca să dea de urma familiei victimei pentru a anunţa tragedia. Imediat, băieţii au ajuns la faţa locului şi s-au cutremurat de tabloul din faţa ochilor: capul mamei lor era sfărâmat de roţile autoturismelor, iar pe şosea erau mai multe bucăţi din trupul ei.

O altă ambulanţă a fost chemată pentru a acorda prim-ajutor surorii femeii ucise, care a fost martoră la cumplitul accident.

Plângea la telefon

„Nu cred că au văzut-o pe mama, că era îmbrăcată în negru. Ea purta doliu după fratele nostru care a fost ucis acum trei luni în Cipru. Ea nu şi-a revenit nici acum. O sunam la telefon şi ne răspundea plângând", spune fiul ei.

Elena Damian a avut cinci copii: unul dintre ei (Constantin Damian) a fost ucis în Cipru, în oraşul Paphos. Din păcate, autorităţile nu au dat de urma criminalului nici până acum.

Mama celor cinci băieţi a murit cu acest of pe inimă. Era o femeie simplă, acum pensionară. Toată viaţa a lucrat la Oieria Palas, de la care a primit şi o locuinţă, unde stătea în prezent.

Se pregăteau de pomana fiului ucis în Cipru

Sâmbătă, toţi se pregăteau pentru pomana de trei luni a lui Constantin, cel care a fost omorât în Cipru. Avea doar 36 de ani. Ce s-a întâmplat au aflat mai mult din presă. În luna iulie, tânărul a fost înjunghiat în oraşul Paphos. „Cei de la Ambasadă ne-au spus că se pare că a fost omorât tot de un român din cauza unor dispute financiare. El îl împrumutase pe ucigaş cu o sumă de bani şi se pare că de la asta i-a venit sfârşitul", au povestit cunoştinţele celui ucis.

El a fost găsit în stare gravă într-o dimineaţă în faţa blocului în care locuia. A fost transportat de urgenţă la spital, însă a decedat la scurt timp. Bărbatul prezenta mai multe răni la nivelul capului şi pe corp şi se crede că acestea au fost produse cel mai probabil cu un cuţit. A fost a doua crimă comisă pe insulă în doar câteva zile, a relatat presa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii