Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic rutier deviat în zona Gării Constanţa CFR închide accesul pentru pietoni şi şoferi până la 15 septembrie (galerie foto)

ro

16 May, 2015 00:00 2455 Marime text
Atenţie, constănţeni, CFR v-a pregătit ceva! Firma de sorginte austriacă Bilfinger Baugesellschaft m.b.H. - Sucursala Voluntari derulează, în perioada 15 mai - 15 septembrie, o serie de lucrări de reabilitare, adjudecate în urma unei proceduri de licitaţie publică, pentru care societatea va încasa peste 8,2 milioane de lei.

Participanţii la trafic sunt informaţi că, în perioada menţionată, pasajul pietonal şi auto din dreptul podului CFR de la Km. 225+169, aflat la intersecţia străzii Albastre cu şoseaua Mangaliei, va intra în reabilitare. Şoferii şi pietonii vor fi nevoiţi ca, în următoarele patru luni, să folosească o rută ocolitoare. Pasajul respectiv este situat în zona Gării şi poate fi uşor identificat din imaginile ataşate.
 
Contractul pentru reabilitarea podurilor şi podeţelor de cale ferată de pe raza regionalei Constanţa a fost câştigat, la finele anului trecut, de Bilfinger Baugesellschaft m.b.H Austria, care a oferit cel mai mic preţ dintre cele cinci oferte depuse. Dacă, iniţial, CFR estimase că, pentru Constanţa, valoarea contractului va fi de 9.872.560 de lei, în urma licitaţiei, s-a obţinut un preţ de 8.214.752 de lei. Bilfinger Baugesellschaft nu este străină de licitaţiile organizate de CFR. La începutul acestui an, firma austriacă a contestat o procedură organizată de compania de căi ferate pentru lucrări de construcţii şi instalaţii aferente obiectivului "Lucrări de reabilitare a podurilor de cale ferată peste Dunăre - km 152+149 şi km 165+817, linia CF Bucureşti-Constanţa". Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a respins însă plângerea, ca nefondată.
Firma este o subsidiară a firmei mamă din Austria - Bilfinger Berger Baugesellschaft m.b.H, directori ai sucursalei din Voluntari, România, fiind Sorin Panait Seteanu, Ludger Koch şi Christian Lausch. Firma are ca obiect de activitate "construcţia de poduri şi tuneluri".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii