Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top capital 300 - ediţia 2018. Tulcea are un singur milionar în euro

ro

05 Dec, 2018 00:00 8492 Marime text
Revista Capital prezintă an de an topul 300 al celor mai bogaţi români. Fie ei oameni de afaceri, sportivi sau investitori de succes, există o luptă morală de a se menţine în top, dar în acelaşi timp de a investi pentru creşterea profitului. Dacă în judeţul Constanţa există zeci de milionari în euro în acest top, iată că în Tulcea a rămas unul singur, după ce, anul trecut, se aflau doi în topul prestigios.
Afacerile nu au mers bine pentru toată lumea, iar judeţul Tulcea a rămas cu un singur reprezentant în topul celor mai bogaţi afacerişti din România, prin cunoscutul patron de la Cambela Prod, Bela Tănase.
El nu s-a menţinut la investiţii doar în Tulcea, ci a devenit cunoscut mai ales pentru jocul din piaţa imobiliară din Constanţa şi Mamaia. Dacă până în 2014, Cambela Prod se ocupa de fabricarea betonului, din 2015 firma din judeţul Tulcea a trecut la afaceri cu cereale, respectiv comerţ cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat.
După ce a construit mai multe silozuri pentru cereale în apropiere de Tulcea, Bela Tănase a început să construiască businessul imobiliar de la Constanţa. În zona de nord a staţiunii Mamaia construieşte un imobil compus din hotel şi apartamente de vânzare. Societatea tulceanului a obţinut şi autorizaţie pentru construcţia unui imobil cu 9 etaje în municipiul Constanţa.
Reprezentanţii societăţii comerciale Cambela Prod SRL şi ai Primarului Municipiului Constanţa au atacat decizia Tribunalului Constanţa, din data de 23 martie, în dosarul 8549/118/2017, prin intermediul căreia s-a decis „suspendarea Autorizaţiei de construire nr. 986/17.07.2017 emisă de către pârâtul Primarul Municipiului Constanţa“. Mai mult decât atât, instanţa a dispus obligarea pârâţilor cauzei (SC Cambela Prod SRL şi Primarul Municipiului Constanţa) la plata către reclamanţi (16 la număr) a sumei de 50 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată - taxa judiciară de timbru. Cele 16 persoane formează un grup de locuitori ai municipiului Constanţa care locuiesc pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în zona sediului Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa. Pe data de 23 martie, ei au obţinut în instanţă o victorie în încercarea lor de a anula o autorizaţie de construire privind lucrările care se efectuează în faţa blocului S6, în imediata vecinătate a blocului în care locuiesc.
Potrivit Registrului Comerţului, firma a fost înfiinţată în anul 2000 şi are sediul social în comuna Stejaru, judeţul Tulcea. Capitalul social subscris, de 5.700.400 de lei, integral vărsat, este compus din 57.004 părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 100 de lei. Asociaţii firmei sunt: Tănase Bela, cu 99,99 din capitalul social, şi Constantin Bela, cu 0,1% din capitalul social. Tănase Bela este administratorul societăţii Cambela Prod SRL, care se ocupă de fabricarea betonului. În anul 2016, firma cu 95 de angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 284.775.452 de lei şi un profit net de 7.670.813 lei. Cifra de afaceri a firmei pe anul 2017 a fost de 61,8 milioane de euro, profitul fiind de 1,7 milioane de euro.
Citeşte şi
Autorizaţia de construire a unor apartamente lângă parcul Tăbăcărie, suspendată Primarul Municipiului Constanţa şi Cambela Prod SRL, nemulţumiţi

Răspunsul primit de tulceanul Tănase Bela, asociat unic în Cambela Prod, de la APM Constanţa, pentru un bloc de pe bulevardul Mamaia

Imobil ridicat de Cambela Prod SRL pe şoseaua Mangaliei, modificat. Va avea zece etaje în loc de opt

Date din procesul de fuziune a societăţii Highlife Properties SRL cu firma Cambela Prod SRL

Cristina Şerbu şi Cambela Prod SRL s-au adresat APM Constanţa. Este vizată o investiţie imobiliară în coasta CCINA (document)

Început de o firmă cu capital cipriot, blocul de pe strada Caşin va fi terminat de Cambela Prod SRL din Tulcea
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii