Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top 300 Capital Ediţia 2018 Milionari în euro cu afaceri la Constanţa. Azi, Mohammad Murad, Gheorghe Bosânceanu şi verii Duşu

ro

08 Dec, 2018 00:00 33252 Marime text
Continuăm seria milionarilor care investesc în Constanţa cu trei nume sonore din mediul de afaceri local. Vorbim de Mohammad Murad, care s-a impus în staţiunea Mamaia, dar care a devenit destul de vocal încât a ajuns să fie unul dintre cei mai controversaţi afacerişti de la malul mării. De asemenea, se discută şi de o posibilă candidatură la Primăria Constanţa la următoarele alegeri. Gheorghe Bosânceanu este un alt nume regăsit în top 300 cei mai bogaţi români, clasament făcut de revista Capital pe 2018. Urmează şi afacerile deţinute de către verii Duşu, cea mai recentă ştire fiind cea legată de preluarea şi reabilitarea Hotelului Intim din municipiul Constanţa de către Ion Duşu.

Mohammad Murad

Se poziţionează pe locul 32 în Top 300 cei mai bogaţi români şi este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din Constanţa. Vorbim aici de Mohammad Murad, care are o avere de 130-150 de milioane de euro, din industria hotelieră şi restaurante. De origine libaneză, este cel mai mare investitor din turismul românesc. Anul acesta s-au împlinit 26 de ani de la înfiinţarea Spring Time, o reţea de 16 restaurante în Bucureşti şi pe litoral. În 1998, a preluat pachetul majoritar de acţiuni de la Perla Majestic. În 2005, a înfiinţat Phoenicia Hotels. Are mai multe hoteluri în Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp şi Neptun. A achiziţionat cu 10 milioane de euro complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp, iar investiţia pentru renovare se ridică la 15 milioane de euro. A preluat şi hotelul Lido din Bucureşti.
A fost în centrul atenţiei presei constănţene de nenumărate ori. Chiar se vehiculează că va fi unul dintre candidaţii pentru fotoliul de primar la Constanţa. Este asociat în mai multe firme, cum ar fi: Hometel Furniture & Lights SRL, MBM Phen Holding SA, Spring Consulting SRL, Triumf Construct SA. Mohammad Murad trăiește de peste 35 de ani în România, unde a venit să studieze Medicina, dar a decis să se reprofileze în alte domenii, de unde şi-a revendicat averea. Familia sa trăieşte în România, iar copiii săi studiază aici. Murad este și președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.
 

Gheorghe Bosânceanu

As în industria navală, constănţeanul Gheorghe Bosânceanu se poziţionează pe locul 42 în Topul Capital, cu o avere estimată de 115-120 milioane de euro. Şantierul Naval Constanţa se află în proprietatea sa. SNC, alături de Naval Group din Franţa, s-a angrenat în cursa pentru construirea corvetelor multifuncţionale. S-a făcut remarcat şi pe planul media, conducând ani de zile un ziar local din Constanţa. Numele său nu mai apare în nicio societate în funcţiune.

Nicolae şi Ion Duşu

Verii Duşu sunt din Constanţa şi imperiul afacerilor de producţie de materiale de construcţii şi turism controlat de ei i-a menţinut pe poziţia 46 din topul celor mai bogaţi români. 105-110 milioane de euro este estimarea averii lor. Cifra de afaceri a crescut cu 15% în primele şase luni ale anului 2018. Cea mai importantă afacere din grup este Celco, firmă care gestionează o fabrică de BCA, una de adeziv şi una de var. În prezent, verii Duşu investesc în construirea unui siloz de cereale în Portul Constanţa şi în achiziţionarea de noi echipamente.
Ion Duşu a reuşit să se facă remarcat şi cu un proiect legat de Hotel Intim. Monumentul istoric Hotel Intim este una dintre cele mai frumoase şi pline de poveşti clădiri de pe raza municipiului Constanţa, dar care a fost lăsată să fie lovită de urmele trecerii timpului. Imobilul s-a degradat de la o zi la alta de la căderea comunismului, iar clădirea, care are în spate mai bine de două secole, plânge printre ruinele centrului istoric.
 
Primăria Constanţa a eliberat, la data de 29 august 2018, certificatul de urbanism necesar reabilitării. Ion Duşu este noul proprietar, iar prin firma sa a primit documentul de la Primărie.
 
Astfel, societatea DGN-Romag SRL a solicitat municipalităţii eliberarea certificatului de urbanism necesar lucrărilor. La data de 29 august a fost eliberat certificatul cu numărul 3.184 aferent adresei Nicolae Titulescu numărul 9, Constanţa, pentru „Reabilitare monument istoric Hotel Intim, amplasare firmă şi organizare execuţie lucrări”, act valabil 12 luni din momentul eliberării.
Firma DGN-Romag SRL a luat fiinţă în 2017, în vară, cu sediul social în Constanţa, fiind o societate cu capital privat autohton. Capitalul social este de 475.770 de lei, format din 47.577 de părţi sociale, valoarea fiecăreia fiind de 10 lei. Asociat unic şi administrator al societăţii este Ion Duşu, care a şi cumpărat hotelul. Domeniul de activitate principal al firmei - „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”. Firma a avut o pierdere de 5.363 de lei, potrivit situaţiei financiare din anul 2017, şi o cifră de afaceri de 27.685 de lei.
Ion Duşu este asociat în firmele: AS 94 SRL, Casa de Expediţii Phoenix SA, Celco SA, Complex Condor SA, DGN-Romag SRL, Grupl DD SA, Logistic Park SA.
Nicolae Duşu este asociat în firma Big Universal SRL.

Citeşte şi

După ani de aşteptare, Hotel Intim din Constanţa va fi reabilitat. Primăria a eliberat certificatul de urbanism
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii