Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top 300 Capital - cei mai bogaţi români Milionarii care au investit în construcţii şi omul din spatele afacerii Murfatlar

ro

17 Dec, 2019 00:00 7649 Marime text

Aşa cum ne-a obişnuit, an de an, revista Capital publică Top 300 cei mai bogaţi români. Averile acestora oscilează de la an la an, unii trecând prin acumulări de venituri consistente, iar alţii coborând locuri bune în top.
 
Nici constănţenii nu se lasă mai prejos, zeci de afacerişti locali sau oameni de afaceri care şi-au mărit conturile bancare în urma afacerilor de la malul mării aflându-se în acest top. Averile oamenilor de afaceri - fie că sunt din industria farmaceutică sau hotelieră, fie că activează în domeniul agriculturii -, ale sportivilor şi ale investitorilor din judeţul Constanţa însumează sute de milioane de euro, reprezentând aproape 10 procente din Topul Capital.
 
Domeniul construcţiilor merge bine dacă ai pe ce să lucrezi. Iar Constanţa nu duce lipsă de astfel de zone. Iar cei care au riscat să investească în domeniul acesta nu se pot plânge de pierderi. De asemenea, în ediţia de astăzi veţi descoperi şi cine este omul din spatele afacerii Murfatlar.
 
Verii Nicolae şi Ion Duşu se poziţionează pe locul 49 în topul 300 Capital. Conglomeratul Celco controlat de cei doi şi-a continuat expansiunea de-a lungul anilor 2018 şi 2019, ajungând în prezent la o avere de 108-113 milioane de euro.
 
Omer Susli se poziţionează pe locul 121. Poziţia şi averea sunt identice cu cele de anul trecut - 48-50 de milioane de euro. Omer Susli este născut în Turcia, dar are domiciliul în Constanţa şi este proprietarul unor afaceri de succes în domeniul materialelor de construcţii. Deţine Romtextil SA, Search Chemicals SRL, dar şi Prefab Construct, Tempo Invest sau Travel Tips. A vândut lanţul de magazine Praktiker către britanicii KingFisher, dar doreşte să extindă HomeLux pe mai multe terenuri.
 
Pe locul 238 se află afaceristul Grigore Comănescu. Afacerile lui au generat o avere de 27-29 de milioane de euro. Afaceristul constănţean a pus bazele Comprest Util în 1994. Deţine şi Asfalt Dobrogea, Somaco Construct, Complex Verona. Are în portofoliul Asfalt Dobrogea Autostrada A4 şi multe drumuri din oraşul Constanţa.
 
Mihail Adrian Andronic deţine 24-26 milioane de euro şi un prestigios loc 262 în topul Capital 300. El este „cheia” afacerii Murfatlar în România. Este asociat unic în firma Wine Solutions Network SRL. Firma s-a înregistrat în aprilie 2016 prin transferul în Bucureşti din Constanţa a SGS Green Consulting SRL. În februarie 2017 intră în posesia a tot ce înseamnă Murfatlar.
 
Citește și:
 
Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au investit în industria portuară şi a platformelor marine

Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au investit în agricultură

Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au investit în energie şi gaze

Lista celor mai bogaţi constănţeni! Clasamentul oamenilor de afaceri pe 2019

Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au legătură cu domeniul sport

Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au investit în turism

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii