Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:08 23 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TINIMTEX, ediţia 61 Mihai Daraban - „Vom menţine titulatura de cel mai mare târg de profil din ţară, aici, la Constanţa“ (galerie foto)

ro

15 Sep, 2014 00:00 1764 Marime text


Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), organizează, în perioada 17 - 21 septembrie, Târgul Naţional de Îmbrăcăminte - Încălţăminte TINIMTEX.


Vineri, a avut loc o conferinţă la care au participat Ion Dănuţ Jugănaru, directorul general al CCINA, Mihai Daraban, preşedinte CCINA, şi Liliana Ţuroiu, designer şi lector universitar la Departamentul de Modă al Universităţii de Artă Bucureşti.

„Am ajuns şi la a 61-a ediţie a TINIMTEX, o ediţie considerabilă care se menţine cu o cotă importantă. TINIMTEX rămâne cel mai mare târg de confecţii şi textile a industriei uşoare din România. În Constanţa, valorificăm această bază a turismului în care se pot găsi mai multe locuri de cazare şi mai adecvate, pentru că expozantul vine cu un alai după el, şoferul dubei, vânzătorul de la stand, producătorul firmei şi alţii. Vom menţine în continuare titulatura de cel mai mare târg de profil din ţară în domeniul industriei uşoare, aici, la Constanţa“, a declarat Mihai Daraban, preşedinte CCINA.

Pentru că niciun târg nu putea începe fără a se cunoaşte tendinţele sezonului, Liliana Ţuroiu, designer şi lector universitar la Departamentul de Modă al Universităţii de Artă Bucureşti, a subliniat, în cadrul conferinţei, tendinţele toamnă - iarnă 2014. „Este vorba de schimbare de vreme, deci va fi şi o schimbare de look, care va face să crească şi încasările producătorilor noştri. Eu cred că acest sezon este unul preferat de producătorii din România, pentru că e surprins de culorile foarte puternice“, a precizat Liliana Ţuroiu. Tendinţele anilor '60 revin pentru sexul frumos. Se alătură tricotajele, animal print-urile şi stilul sport chic. Culorile tari vor predomina - roşu, oranj, albastru şi mov -, dar şi cele clasice, de alb şi negru sau maro şi bej. În moda masculină, predomină tonurile de albastru închis, gri, negru şi bordeaux. Tendinţele sexului tare sunt carourile, dungile, paltoanele, sacourile cambrate în doi nasturi şi pantalonii conici.  

Târgul se va desfăşura la Pavilionul Expoziţional şi la Centrul de Afaceri Eurolitoral din staţiunea Mamaia. Se vor reuni 240 de firme, producători şi comercianţi de îmbrăcăminte şi încălţăminte din România, pe o suprafaţă de 5.500 mp.

La Pavilionul Expoziţional, vizitatorii vor putea găsi îmbrăcăminte pentru adulţi şi copii, lenjerie, accesorii şi decoraţiuni pentru casă, iar la Centrul de Afaceri Eurolitoral se vor găsi haine din piele şi blană, genţi, accesorii şi încălţăminte. Programul de vizitare este următorul: 17 - 20 septembrie - 10.00 - 19.00, iar duminică, 21 septembrie  - 10.00 - 16.00.

Ti-a placut articolul?

Comentarii