Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ţigări de contrabandă, confiscate la frontiera de est. Un bărbat dorea să ascundă coletele la o stână (galerie foto)

ro

06 Feb, 2020 15:47 1613 Marime text
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurată în zona de competenţă, 4.500 de pachete cu ţigări  de contrabandă în valoare de peste 63.000 de lei.

În data de 05.02.2020, ora 19.40, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice pe linia contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Baranca, judeţul Botoşani, o persoană care se deplasa dinspre malul râului Prut către interiorul ţării, transportând două colete voluminoase.

Imediat, echipajele  au procedat la monitorizarea persoanei, iar în momentul în care aceasta a încercat să ascundă coletele la o stână din apropierea frontierei au acționat pentru reținerea acesteia. La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, bărbatul a abandonat coletele și s-a îndreptat spre pădure.

Întrucât persoana în cauză nu s-a supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În cel mai scurt timp, pe baza relaţiilor de cooperare, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 90.000 de ţigarete (4.500 de pachete cu ţigări), în valoare de 63.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa foto: Poliția de Frontieră 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii