Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

THR Marea Neagră SA. Când începe plata dividendelor și care este procedura de distribuire

ro

27 Aug, 2021 20:00 1928 Marime text
  • Plata dividendelor aferente exercițiului financiar 2020 și procedura de distribuire a acestora.

Adunarea Generală Ordinară a acționarilor a THR MAREA NEAGRA SA întrunită legal în data de 22.04.2021, a stabilit un dividend brut pe acțiune de 0,0070 lei/acțiune ce va fi plătit către acționarii înregistrați la 19.08.2021, data de înregistrare pentru identificarea acționarilor asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor Adunării Generale Ordinare a Acționarilor.

Plata dividendelor se vă face începând cu data de 31.08.2021, după reținerea impozitului pe dividende și a costurilor aferente plații.

THR Marea Neagra S.A. informează acționarii societății asupra faptului că, în conformitate cu Hotărârea AGOA nr.1 din data de 22.04.2021, plata dividendelor aferente exercițiului financiar al anului 2020 se vă derula prin intermediul Depozitarului Central SĂ, după cum urmează:

• Începând cu data de 31.08.2021 – data plații - către acționarii înregistrați în Registrul Acționarilor THR Marea Neagra SĂ la data de înregistrare 19.08.2021, data de 18.08.2021 fiind aprobata că ex-date conform Regulamentului ASF nr. 5/2018;

• Valoarea dividendului brut/acțiune este de 0,0070 lei/acțiune, suma din care se vă retine la sursa impozitul pe dividende, în cotele prevăzute de lege la data plății. Costurile aferente plații vor fi deduse din valoarea neta a dividendelor.

Modalitățile de plata prin transfer bancar (în lei, în conturi deschise la o banca din Romania) sau prin plati în numerar.

Persoanele fizice/juridice nerezidente au obligația de a depune /expedia la sediul THR MAREA NEAGRA SA certificatul de rezidenta fiscala, în original, eliberat de autoritatea competenta din statul sau de rezidenta. Certificatul de rezidenta fiscala se vă depune personal la registratura de la sediul THR Marea Neagra SĂ din Mangalia sau poate fi transmis prin poștă sau orice formă de curierat cu confirmare de primire la aceeași adresă. În cazul în care acționarul nu prezintă certificatul de rezidenta fiscală, impozitul reținut se va calcula prin aplicarea cotei aplicabila acționarilor rezidenți în vigoare.

 În cazul acționarilor decedați dividendele urmează a se plăti la solicitarea succesorilor prin transfer bancar sau în numerar, numai după ce în prealabil, moștenitorii au solicitat Depozitarului Central S.A. și s-a efectuat înregistrarea în registrul acționarilor a transferului acțiunilor că efect al succesiunii.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii