Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teodor Meleşcanu, despre revizuirea Constituţiei „O țară este puternică atunci când are o Constituție puternică“

ro

08 Dec, 2019 16:24 1596 Marime text
Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, aminteşte că în urmă cu 28 de ani avea loc referendumul naţional pentru aprobarea noii Constituţii a României.

Iată ce a postat acesta pe pagina sa de Facebook:

 „Acum exact 28 de ani, avea loc referendumul național pentru aprobarea noii Constituții a României. Aceasta fusese elaborată de Comisia Constitutională, dezbătută și adoptată în Adunarea Constituantă, în 21 noiembrie 1991.

Dintre modificările de esență ale noii legi fundamentale amintesc principiul separării celor trei puteri: legislativă, executivă şi judecătorească şi principiul autonomiei şi al descentralizării în administraţia publică.

De-a lungul anilor, odată cu evoluția societății, a apărut constant necesitatea revizuirii Constituției. Nu este nimic anormal, nefiresc să te adaptezi cerințelor vremurilor, nevoilor societății.

O țară este puternică atunci când are o Constituție puternică, legi puternice și bine aplicate, în concordanță cu Legea fundamentală. Respectarea legilor este obligatorie pentru toți cetățenii.

Consider că este o onoare să îți iubești țara, să o respecți, să te mândrești cu simbolurile naționale și să respecți legislația. Acesta se numește patriotism și este motorul care ne poate transforma pe noi, românii, într-o Forța,“precizează Teodor Meleșcanu.



Sursa foto-captura: Facebook/ Teodor Meleșcanu 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii