Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Techirghiol surprinde prin noua înfăţişare. Vezi cum s-a schimbat (galerie foto)

ro

18 Oct, 2012 01:00 2887 Marime text
Techirghiol_-_Adrian_Stan.jpgPrimarul Adrian Stan şi-a propus de curând ca printr-un ambiţios proiect de mediu oraşul Techirghiol să capete un aspect urbanistic de invidiat. Demersul edilului este apreciat de localnicii ce afirmă că de la an la an oraşul lor arată din ce în ce mai bine. Turiştii cu siguranţă vor aprecia şi ei noul aspect al oraşului la vară, când vor veni aici la tratament.

Locuitorii sunt încântaţi de lucrările de înfrumuseţare a oraşului realizate la iniţiativa primarului care nu a neglijat nici centrul localităţii, nici zona blocurilor. Pe domeniul public al staţiunii au fost amplasate 110 de bănci de odihnă, 25 pergole şi un foişor de lemn. Pentru că s-a dorit ca proiectul să fie unul prietenos cu mediul, a fost prevăzută şi montarea a o sută de pubele de colectare a gunoiului menajer.

Potrivit şefului autorităţii locale, pergole de lemn s-au realizat la cele mai multe dintre intrările în blocurile de locuinţe. Foişorul, destinat persoanelor vârstnice, este construit pe faleză fiind o zonă unde se poate socializa într-un cadru plăcut, dar se pot desfăşura şi activităţi specifice timpului liber precum şah şi table. Dar mobilierul urban este completat de o fântână arteziană de mici dimensiuni, tip păpădie.

 techirghiol.jpg

Fântâna arteziană este amplasată pe bulevardul Dr.V. Climescu, în faţa Primăriei oraşului Techirghiol. Noaptea zona din vecinătatea autorităţii locale s-a transformat deja într-una dintre principalele atracţii din oraş şi aceasta întrucât pe timpul nopţii fântâna este iluminată cu ajutorul unor reflectoare subacvatice. Edilul îşi doreşte ca zona din faţa Primăriei unde se află fântâna arteziană să fie atât un loc destinat relaxării, cât şi un spaţiu propice pentru desfăşurarea cununiilor civile.

Pentru lucrările de înfrumuseţare a oraşului, Primăria Techirghiol a alocat de la bugetul local suma de 296.223 de lei. Şeful autorităţii locale, Adrian Stan, afirmă că proiectul de mediu este un proiect pe care şi-a dorit să-l implementeze atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii