Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tariful final al gazelor va crește de la 1 aprilie

ro

28 Mar, 2017 15:18 2665 Marime text
Începând de săptămâna viitoare, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va lansa un comparator pentru prețul gazelor pentru consumatorii casnici, valabil pentru tot teritoriul țării unde există serviciul de alimentare cu gaze, a declarat, astăzi, Niculae Havrileț, președintele ANRE.

De asemenea, Havrileț a afirmat că tariful final al gazelor pentru populație va crește cu 1-2% de la 1 aprilie, când prețul gazelor de producție internă va fi liberalizat.

„ANRE va continua să fixeze prețul final pentru consumatorii casnici de gaze. Prețul va fi stabilit anual, urmând ca eventualele diferențe să fie recuperate anul următor”, a spus, potrivit Agerpres, Niculae Havrileț.


Totodată, a precizat că ANRE va calcula prețul final de la 1 aprilie pornind de la prețul actual de 60 de lei pe MWh pentru gazele de producție internă, însă, pe viitor, autoritatea nu va mai putea da prețuri de referință.

A explicat că, dacă pe parcursul următorului an gazier, aprilie 2017 - aprilie 2018, vor fi diferențe foarte mari între prețul pieței și cel pe care l-a luat în calcul ANRE pentru prețul final, se ia în calcul posibilitatea unor ajustări trimestriale sau semestriale.



Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii