Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Tânăra din Constanţa, decedată în atentatul de la Londra, e condusă pe ultimul drum. E prezent şi ambasadorul Marii Britanii în România (galerie foto+video)

ro

13 May, 2017 11:18 12705 Marime text
Andreea Cristea, tânăra în vârstă de 27 de ani, ucisă în urma atentatului terorist de la Londra produs în data de 22 martie, va fi înmormântată, astăzi.
 
Familia, prietenii şi apropiaţii trec prin momente ce nu pot fi transpuse în cuvinte. Potrivit informaţiilor noastre, este prezent şi Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell. De asemenea, sunt prezenţi şi reprezentanţi ai MAI, precum şi ai publicaţiei BBC. La Casa Mortuară au venit şi Costin Răsăuţeanu şi Liviu Tramudana.

La căpătâiul tinerei ucise în atentatul din Londra a stat Andrei, cel cu care voia să-și întemeieze o familie. Acesta nu a dorit să vorbească cu presa.  
 

„Se pare că a sosit momentul să parcurgem acel ultim drum, dar... nu ne vom lua rămas-bun pentru că vom fi mereu împreună!!!“, a scris sora Andreei pe contul său de Facebook. 


Slujba de înmormântare va avea loc, de la ora 12, la Biserica Sf. Maria din zona Far, iar înmormântarea, la Cimitirul Anadalchioi din Constanţa.
 
Amintim că Andreea Cristea a decedat după ce a fost spitalizată în urma atacului terorist de la Londra. În după-amiaza de 22 martie, se afla pe Podul Westminster împreună cu iubitul ei, care intenţiona să o ceară în căsătorie cu prilejul acelei vacanţe. Momentul urma să se petreacă de ziua lui, însă au fost surprinşi de maşina lui Khalid Masood care a intrat în grupul de pietoni de pe pod. Andrei a suferit o fractură la laba piciorului, iar Andreea a căzut în râul Tamisa. A murit la începutul lui aprilie, într-un spital din Marea Britanie.

UPDATE 7, ora 14.51

Cortegiul funerar se îndreaptă spre Cimitirul Anadalchioi.

UPDATE 6, ora 13.01

În urmă cu puţin timp, cortegiul funerar a ajuns la biserică. Este prezent şi ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.


UPDATE 5, ora 12.47

La Biserica Sf. Maria din zona Far aşteaptă cortegiul funerar ministrul Turismului, Mircea Dobre, şi prefectul Adrian Nicolaescu. De menţionat că la intrarea în biserică au fost amplasate două imagini cu Andreea.

UPDATE 4, ora 12.40
 
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Andreei a fost scos din Casa Mortuară. S-au aruncat cu petale de trandafiri albi.


UPDATE 3, ora 12.24
 
În urmă cu puţin timp, la Casa Mortuară au ajuns şi doi preoţi.


UPDATE 2, ora 12.10
 

„Sunt aici pentru a fi alături de familia Andreei în acest moment foarte dificil, dar şi pentru a sărbători viaţa Andreei, o tânără care, din păcate, a fost victima terorismului într-un oraş aproape de inima mea,Londra. Şi aş vrea să sublinez că Marea Britanie şi România vor lupta în continuare împotriva terorismului”, a spus ambasadorul, care speră ca astfel de tragedii să nu se repete.



UPDATE 1, ora 11.46
 

La această oră, se scot coroanele din Casa Mortuară. Acestea conţin mesaje precum: „Sincere condoleanţe!”, „Flori pentru o tinereţe pierdută”, „Zbor lin... înger frumos!”. Pe maşini au fost lipite imagini cu fotografia tinerei.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii