Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de misiuni desfășurate de pompieri în ultimele 24 de ore. Printre acestea, incendiul violent de la Agigea

ro

21 Oct, 2021 10:12 1221 Marime text
  • În ultimele 24 de ore, misiunile pompierilor au ajuns la un număr de 1.899.
 
La nivel național, au primit ajutorul salvatorilor 1.480 de persoane, dintre care, cele mai multe au fost din București-Ilfov (408 cazuri), dar și din județele Timiș (58 cazuri), Mureș (56 cazuri) și Cluj (54 cazuri).
 
În județul Constanța, pompierii au avut o misiune de salvare ce a necesitat o atenție sporită, în localitatea Agigea, unde a avut loc un incendiu în incinta unei mănăstiri. Salvatorii au învins flăcările violente și au încheiat misiunea cu succes.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost transmise și mesaje prin intermediul sistemului RO-ALERT pentru a avertiza persoanele aflate în pericol.
 
În continuare, vă redăm datele transmise de IGSU:
 

„Misiunile pompierilor din 20 octombrie 2021
 
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.899 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.
 
La nivel național, 1.480 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (408 cazuri), urmată de județele Timiș (58 cazuri), Mureș (56 cazuri) și Cluj (54 cazuri).
 
În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 77 de incendii, precum și în cazul altor 348 de intervenții în sprijinul comunităților.
 


Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
 
O misiune, care a necesitat atenție sporită din partea salvatorilor, a avut loc în județul Constanța, unde colegii noștri au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire de locuit, în incinta unei mănăstiri, din localitatea Agigea. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta cu flacări violente și fum dens, pe o suprafață de aproximativ 450 mp. Incendiul a fost localizat și lichidat în limititele găsite, în urma acestui eveniment nefiind înregistrate victime.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 13 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 5 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Brașov (1), Harghita (1), Mureș (1), Prahova (1) și Suceava (1); 8 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele Botoșani (1), Dâmbovița (1), Ialomița (2), Mehedinți (1), Neamț (2), Satu Mare (1).
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii