Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunt plajele pregătite pentru primirea turiştilor? Ce spun oficialii constănţeni

ro

18 Apr, 2019 00:00 1372 Marime text
Autorităţile constănţene se pregătesc de începerea sezonului estival. Astfel, reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au declarat că lucrează în continuare la pregătirea tronsoanelor pentru primirea turiştilor.
 
Referitor la desfăşurarea lucrărilor de pregătire a plajelor în vederea începerii sezonului estival 2019, până la data de 15.04.2019 s-a acţionat pe toate tronsoanele de plajă astfel:

 Tronson I Constanţa - Mamaia - Năvodari


- Demontare şi degajare garduri stuf 100%.
- Lucrări de igienizare manuală finalizate 100% în Mamaia şi Constanţa, Năvodari.
- S-au efectuat lucrări de discuire pe zona Mamaia, Constanţa, Năvodari.
- S-au efectuat lucrări de ecologizare mecanizată pe zonele Mamaia, Năvodari .
 
Având în vedere că sectoarele de plajă au fost predate către operatori de plajă, în perioada următoare se vor efectua lucrări de întreţinere a liniei ţărmului. În funcţie de condiţiile meteo (vânt puternic, ploi ce pot genera şiroiri etc.), se va interveni pentru aducerea suprafeţelor de plajă la starea normală.
 
În perioada 15.04.2019-18.04.2019 se va acţiona pe zona Cleopatra-Hotel Sulina, la linia ţărmului, unde în urma acţiunii valurilor s-a creat un prag cu înălţimi cuprinse între 0,40 cm şi 100 cm.
 

Tronson II Agigea - Costineşti


 - Demontare şi degajare garduri stuf 100%, Cordon Eforie - 95% (se vor păstra gardurile care asigura protecţie pentru DN 39).
 - Igienizare manuală finalizată.
- Lucrări de discuire finalizate pe Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti.
 
Având în vedere că sectoarele de plajă au fost predate către operatori de plajă, în perioada următoare se vor efectua lucrări de întreţinere a liniei ţărmului. În funcţie de condiţiile meteo (vânt puternic, ploi ce pot genera şiroiri etc.), se va interveni pentru aducerea suprafeţelor de plajă la starea normală.
 
În perioada 15.04.2019-19.04.2019 se acţionează pe zona Cordon Eforie unde, în urma acţiunii vântului şi a valurilor, suprafaţa de nisip a suferit modificări majore.
 

Tronson III Olimp - Vama Veche

 
Lucrări de igienizare manuală - efectuate în proporţie de 100% pe tot tronsonul şi lucrări de nivelare - finalizate în proporţie de 80%. Se intervine în zona Vama Veche, unde, din cauza gradului mare de agitaţie al mării, la linia ţărmului s-au creat praguri cu înălţimi cuprinse între 0,5 m şi 1 m. S-au finalizat lucrările de ecologizare manuală în proporţie de 100%. În funcţie de starea nisipului (în prezent, gradul de umiditate este ridicat), se vor efectua lucrări de ecologizare mecanizată pe zonele unde sunt pretabile astfel de lucrări şi în funcţie de gradul de umiditate al nisipului.
 
În intervalul 15.04.2019-01.05.2019 se vor desfăşura activităţile de pregătire a suprafeţelor de plajă necontractate, pentru sezonul estival, şi se va interveni la linia ţărmului, pe întreg litoralul românesc aflat în administrare, pentru corectarea evoluţiei linie ţărmului în funcţie de fenomenele hidrometeorologice, în special vânt şi val din vânt care conduc la modificarea acesteia.
 
De la începutul activităţilor de pregătire a plajelor şi până în prezent, ABADL a colectat de pe suprafeţele de plaja şi a transportat la rampă de gunoi circa 150 de tone deşeuri. Prin comparaţie, în anul 2018, la aceeaşi dată erau colectate şi evacuate peste 300 de tone deşeuri. Privitor la alge, până la data 1.05.2019, estimăm că se vor evacua de la linia ţărmului aproximativ 300 de tone de alge. Prin comparaţie cu anul 2018, la aceeaşi dată erau strânse şi evacuate peste 1.200 de tone.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii