Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Subfinanţarea UPU - SCJU Constanţa, readusă în atenţia Camerei Deputaţilor de Robert Turcescu

ro

08 Jun, 2017 00:00 3051 Marime text
În plenul Camerei Deputaţilor, deputatul PMP Constanţa Robert-Nicolae Turcescu a pus iarăşi în discuţie problema subfinanţării Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, al cărei buget aprobat în 2017 pentru Titlul II - cheltuieli materiale este de 6.491 mii de lei, ceea ce înseamnă 54,09% din bugetul solicitat (12.000 mii de lei) şi 61,38% din bugetul anului 2016 (10.575 mii de lei) aprobat pentru aceeaşi destinaţie.
 
Subdimensionarea bugetului pune în pericol activitatea unităţii sanitare menţionate şi creează disfuncţionalităţi majore în desfăşurarea activităţii medicale.
 
„Spitalul Judeţean Constanţa este într-o stare deplorabilă din cauza subfinanţării şi nu va putea face faţă unui flux sporit de pacienţi. Doar în weekendul trecut au ajuns pe litoral peste 130.000 de turişti din toată ţara. Subfinanţarea acestei unităţi medicale este o crimă cu premeditare!
 
Este necesară suplimentarea bugetului Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei» Constanţa, cel puţin la nivelul execuţiei bugetare a anului 2016, astfel încât să permită desfăşurarea în condiţii normale a actului medical şi trimestrializarea acestuia să ţină cont de specificul zonei şi activităţii UPU Constanţa, şi anume creşterea numărului de pacienţi în timpul sezonului estival“, a precizat deputatul PMP Robert Turcescu.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii