Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Strategia OMV Petrom de a se concentra asupra regiunii Mării Negre. Compania a finalizat tranzacția de vânzare a activelor de producție din Kazahstan

ro

17 May, 2021 17:35 1510 Marime text

 
  • OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, anunță finalizarea tranzacției de vânzare a 100% din participația sa în Kom-Munai LLP (KOM) și Tasbulat Oil Corporation LLP (TOC) din Kazahstan către MAGNETIC OIL LIMITED. KOM și TOC dețin licențele de producție pentru patru zăcăminte onshore, respectiv Komsomolskoe, Aktas, Tasbulat și Turkmenoi.

Tranzacția face parte din strategia OMV Petrom de a-și concentra expansiunea regională către zona Mării Negre în căutarea celor mai profitabile resurse. OMV Petrom a anunțat semnarea tranzacției pe 29 decembrie 2020 și a reușit să o finalizeze într-un timp record, o realizare notabilă în special în contextul dificil generat de pandemie. Impactul tranzacției asupra indicatorilor operaționali ai OMV Petrom este limitat, operațiunile din Kazahstan reprezentând doar o mică parte din portofoliul general al OMV Petrom.

În 2020, producția zilnică cumulată a celor patru zăcăminte a fost de 6,76 kboe / zi, reprezentând 4,7% din producția Grupului, în timp ce rezervele 1P de 21,8 milioane bep au reprezentat 4,6% din rezervele Grupului. OMV Petrom a intrat în sectorul Upstream din Kazahstan în 1998. Toate zăcămintele sunt situate în regiunea Mangistau din vestul Kazahstanului lângă Marea Caspică. Cele patru zăcăminte onshore acoperă o suprafață totală de 86,52 km², incluzând aproximativ 75 de sonde, instalații de producție și 200 km de conducte.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 53 milioane bep în 2020. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 790 benzinării, la sfârșitul lunii martie 2021, sub două branduri, OMV și Petrom. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51% din acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,6% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 7%, iar 21,4% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori Londra. OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de aproximativ 32 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2020. 2/2 Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007-2020, compania a alocat aproximativ 72 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală. Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climaterelated Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.








 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii