Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stare de alertă în România Primăria Municipiului Constanța. Este permis accesul în cimitire. Ce reguli trebuiesc respectate

ro

15 May, 2020 09:38 2132 Marime text
Începând de astăzi, accesul în cimitire este permis, cu respectarea normelor de distanțare socială.

Persoanele care intră în cimitire trebuie să respecte distanța de 2 m între persoane, cu excepția membrilor unei familii sau cei care trăiesc împreună în aceeași locuință. Pentru slujbele care se desfășoară în interiorul lăcașurilor de cult participanții au obligația de a purta mască de protecție și a folosi dezinfectantul la intrare.

Potrivit art 5, pct. 2, lit. a din anexa la Hotărârea 24/14.05.2020 privind instituirea stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV2 sunt permise activitățile organizate de slujitorii cultelor religioase, cu participarea publicului, care se desfășoară doar în exteriorul lăcașurilor de cult, precum și practicile și ritualurile cu caracter privat în interiorul lăcașurilor de cult (cu participarea a maximum 16 persoane), cu respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite.

Rugăm constănțenii să țină cont de măsurile de distanțare socială pentru a preveni îmbolnăvirea lor și a celor din jur, precizează Primăria Municipiului  Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial. 


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii