Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stagiu de practică, la bordul navei-școală „Mircea”, pentru studenții Academiei Navale

ro

06 May, 2021 18:49 1036 Marime text

  • Timp de zece zile, ei vor desfășura o serie de activități specifice, atât la cheu, cât și în Marea Neagră, pe durata marșului de instrucție planificat să se desfășoare între Sulina și Mangalia.
Studenții militari din anul al II-lea de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" au început, în această săptămână, practica la bordul navei-școală „Mircea”.

Timp de zece zile, ei vor desfășura o serie de activități specifice, atât la cheu, cât și în Marea Neagră, pe durata marșului de instrucție planificat să se desfășoare între Sulina și Mangalia.

Cu emoția specifică oricărui început, dar și cu multă încrede în forțele proprii și dorință de a cunoaște cât mai multe din tainele vieții la bordul bătrânului velier, studenții au urcat pas cu pas în arboradă, respectând cu strictețe măsurile de siguranță.

Practica la nava-școală „Mircea” reprezintă, pentru fiecare promoție în parte, prima confruntare reală cu viața de viitori ofițeri ai Forțelor Navale Române, precum și cea mai importantă lecție de marinărie.

La bordul navei, se consolidează spiritul de echipă, construit în academie, iar, la finalul stagiului de practică, fiecare student militar devine tributar „spiritului Mircea”.

Întreaga activitate desfășurată de studenți la nava-școală „Mircea” este atent monitorizată de cadre didactice ale Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și de instructorii de la bordul navei.

Sursa foto: Facebook/ Forțele Navale Române
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii