Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sprijin din partea Franței pentru sportul românesc. Anunțul Ministrului Sportului, Eduard Novak (GALERIE FOTO)

ro

24 Jan, 2022 18:56 1284 Marime text

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunţat, luni, 24 ianaurie, că în cadrul discuţiilor cu ministrul Sportului din Franţa, Roxana Mărăcineanu, a stabilit mai multe direcţii ale viitoarei colaborări dintre cele două instituţii.



 Novak a precizat că una dintre măsuri va consta în posibilitatea ca antrenorii români să poată participa la cursuri de pregătire în Franţa.



Postarea de pe pagina de Facebook a ministrului 



 
În cadrul vizitei oficiale în Franța, am convenit astăzi cu doamna Roxana Mărăcineanu, ministru delegat al Sporturilor, să centrăm colaborarea viitoare pe următoarele direcții strategice, în care vom primi sprijin din partea autorităților franceze:

1. Participarea antrenorilor români la cursuri de specializare susținute de specialiști francezi.

2. Posibilitatea ca loturile de cadeți și juniori din România să participe la stagii de pregătire în centre olimpice din Franța.

3. Organizarea de schimburi de experiență între specialiștii din cele două ministere de resort, în urma cărora anumite exemple de bune practici din sistemul sportiv francez să poată fi implementate și în România.

4. Organizarea de schimburi de experiență în domeniul integrării persoanelor cu dizabilități și al dezvoltării sportului paralimpic, pentru integrarea, în România, a bunelor practici din Franța. Reglementările legale franceze sunt asemănătoare cu cele românești, în ceea ce privește integrarea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, totuși aplicarea lor se face mult mai eficient, iar acesta trebuie să fie un deziderat și pentru noi.

Acest protocol de colaborare între ministere vine în sprijinul dezvoltării și implementării Strategiei Naționale pentru Sport. Franța este unul dintre liderii mondiali ai acestui domeniu, cu rezultate de excepție atât pe plan competițional, cât și ca organizator de evenimente sportive de anvergură, iar experiența și bunele practici ale acestei țări pot fi o sursă de inspirație pentru noi.

Îi mulțumesc doamnei ministru Roxana Mărăcineanu pentru primire și pentru deschiderea manifestată și sunt convins că această colaborare va marca un moment important în istoria sportului din cele două țări.




Sursa foto: Facebook/ Eduard Novak
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii