Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Regional Constanța - de la necesitate la promisiuni. Ce a declarat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu

ro

08 Jan, 2019 00:00 2175 Marime text
Spitalul Regional Constanța. Visul clădit în urmă cu câțiva ani pare să mai dureze până să se transpună în realitate. În cadrul unei conferințe de presă susținute la Spitalul Județean Constanța de către președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, acesta a făcut mai multe precizări legate de viitorul spital ce urmează a fi construit la Constanța... cândva.
 
Cert este că va fi construit. Locația există, dar nu poate fi făcută publică din varii motive. „Avem teren, avem utilități, avem acces rutier pentru viitorul spital”, a ținut să precizeze președintele CJ Constanța. Ce nu au încă? Certitudinea privind modul în care urmează să fie construit spitalul. El a spus că ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, va trebui să decidă alături de colegii săi din Guvern prin ce formă urmează să se facă investiția de la malul mării.
 
Spitalul Județean Constanța a fost ridicat în urmă cu 50 de ani, iar acest lucru înseamnă că era construit pentru necesarul de atunci. Populația județului era la jumătate din ceea ce este acum, iar capacitata sa este de puțin peste 1.300 de paturi, iar pe timp de vară sunt și 2 milioane de turiști pe lângă populația din județ. Cătălin Grasa, managerul spitalului, a spus că este necesar și spitalul de pediatrie, pe lângă cel regional, mult promis de autoritățile centrale. „Spitalul este suprasolicitat”, a ținut să sublinieze managerul.
 
De altfel, Marius Horia Țuțuianu a spus că rămâne în picioare și varianta construirii spitalului prin parteneriat public-privat cu autoritățile din Turcia. „Sunt discuții pe care le avem în continuare cu Ministerul Sănătății, cu Ministerul Dezvoltării, cu Guvernul României, să vedem varianta cea mai fiabilă pe care o să o avem. Noi, Constanța, nu ne permitem să construim un spital regional. Avem toate promisiunile că o să fie la Constanța. Ministrul Eugen Teodorovici va face asta, mai ales că este acum și interimar la Ministerul Dezvoltării. Promisiunile celor de la București sunt că se va face la Constanța. Forma nu este bătută în cuie. Va fi parteneriat public-privat, vor fi fonduri europene sau de la Guvernul României. Locația o avem, avem infrastructura, utilitățile. Nu vă pot spune locația acum”, a declarat Marius Horia Țuțuianu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii