Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Speranţe pentru salvarea Edificiului Roman Cu ce diferă cea de-a treia licitaţie pentru contractul de peste 10 milioane de lei

ro

27 Jan, 2020 00:00 1771 Marime text

A treia licitaţie organizată pentru reabilitarea Edificiului Roman cu Mozaic vine cu speranţe noi pentru toţi cei ce doresc să vadă monumentul renăscând. Pentru a doua oară în cadrul acestei proceduri, termenul limită pentru primirea ofertelor a fost extins.


Conform informaţiilor oficiale disponibile la acest moment, termenul limită până la care pot fi primite ofertele din partea firmelor interesate de restaurarea Edificiului va fi prelungit până la data de 10 februarie. Iar aceasta, în condiţiile în care termenul iniţial stabilit pentru această procedură fusese 8 ianuarie, fiind prelungit ulterior până pe 29 ianuarie, la cererea unui potenţial ofertant.


Astfel, potrivit noilor modificări, în cazul în care, până miercuri, 29 ianuarie, nu vor fi depuse oferte pentru contractul de restaurare, licitaţia nu va fi anulată, ci va intra în vigoare extinderea termenului de depunere, până la data de 10 februarie, la ora 15.00, acesta fiind şi momentul la care se vor deschide ofertelor.


Aşa cum menţionat de la bun început, aceasta este cea de-a treia licitaţie organizată de Consiliul Judeţean Constanţa pentru restaurarea Edificiului Roman cu Mozaic, după ce primele două au fost anulate din lipsa participanţilor.


Potrivit informaţiilor oficiale, „obiectivul achiziţiei îl constituie serviciile pentru elaborarea documentaţiei tehnice (PT+DDE+CS+DTAC), asistenţă tehnică din partea proiectantului pe toată durata contractului de execuţie lucrări şi execuţia lucrărilor aferente proiectului «Restaurarea, Conservarea, Amenajarea şi Punerea în Valoare a Edificiului Roman cu Mozaic»“.
 

Ce presupune contractul



Conform autorităţilor, principalele activităţi sunt: „Servicii elaborare documentaţie tehnică Servicii de proiectare (fazele CU, DTAC, DTOE, DTAD, PT+CS+DDE); documentaţii tehnice pentru obţinere avize, acorduri şi autorizaţii şi documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire aferente obiectivului de investiţii“. Totodată, se urmăreşte „asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor (inclusiv fazele determinante şi omisiunile din proiect)“.


Nu în ultimul rând, contractul presupune „execuţie lucrări propuse conform DALI/SF şi conform proiectului tehnic - lucrări de construcţii, inclusiv utilaje, echipamente şi dotările aferente pentru:
  • restaurarea, consolidarea, protecţia şi conservarea monumentului istoric Edificiul Roman cu Mozaic;
  • restaurarea, protecţia şi conservarea mozaicurilor interioare; - Restaurarea plasticii faţadei şi a acoperişului;
  • dotări interioare (instalaţii, echipamente şi dotări pentru asigurarea condiţiilor de climatizare, siguranţă la foc, antiefracţie);
  • dotări pentru expunerea şi protecţia patrimoniului cultural mobil şi imobil.


Etapele principale ale realizării investiţiei sunt:
  • organizare de şantier;
  • demontare instalaţii existente;
  • lucrări de protecţie, de eliminare a umidităţii şi a materialelor cu atac biologic;
  • lucrări instalaţii electrice;
  • lucrări instalaţii sanitare;
  • lucrări instalaţii de încălzire/ventilare;
  • lucrări de restaurare;
  • lucrări de amenajare sit arheologic“.


Valoarea totală estimată a contractului este de 10.298.030,29 de lei, cea mai mare parte din sumă fiind asigurată din fonduri europene.


Citeşte şi:

Premieră pentru Edificiul Roman cu Mozaic La cererea unui potenţial ofertant, termenul licitaţiei a fost extins

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii