Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Speră să câştige peste un milion de lei Primăria Constanţa vinde maşinile abandonate (galerie foto)

ro

17 Sep, 2014 00:00 7835 Marime text


La 1 octombrie, ora 13.00, Primăria Constanţa organizează vânzarea directă a vehiculelor declarate fără stăpân/abandonate, intrate în proprietatea municipiului. Ofertele pot fi depuse până la data de 1 octombrie, ora 10.00, la sediul Primăriei Constanţa, urmând să fie deschise în aceeaşi zi, la ora 13.00.



Şeful Serviciului Supraveghere Trafic Rutier din cadrul Primăriei Constanţa, Dan Baltag, a declarat că în parcul auto de pe strada Vârful Cu Dor, la ora actuală, sunt depozitate peste 100 de maşini declarate fără stăpân. „Autovehiculele care se află pe domeniul public al municipiului Constanţa şi care se află într-o stare improprie circulaţiei pe drumurile publice fac obiectul Legii 421/2002 privind autovehiculele abandonate sau fără stăpân“, a declarat Dan Baltag. Pentru a recupera sumele reprezentând contravaloarea cheltuielilor de ridicare, transport şi depozitare, loturile de mașini vor fi scoase la licitaţie, iar cel care le cumpără le poate folosi pentru componentele auto sau ca fier vechi. Felix Bratu, funcţionar în cadrul Primăriei Constanţa, a precizat că, „în acest moment, 138 de autovehicule abandonate sau fără stăpân, ridicate de pe domeniul public al municipiului Constanţa, sunt scoase la vânzare“. Printre mărcile de maşini care se află în această situaţie se numără Dacia, Oltcit, Trabant. Toate sunt vechi, mâncate de rugină, cu piese lipsă şi nefuncţionale. Municipalitatea a evaluat întreg lotul de maşini la suma de 101.993 de lei, fără TVA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • x 16 Sep, 2014 23:17 Si cum se stabileste daca sunt abandonate? Daca cineva are o masina pe jmatate demontata,pt ca s-a calat motorul si foloseste piesele de pe ea pt a reconditiona o masina identica in stare mai proasta, cumparata dupa? Aia tot abandonata este, chiar daca e cu impozitul la zi, si nu este radiata nici de la fisc, nici din circulatie? Restituie primaria aia 2800 de lei incasati ca impozit (masina fiind un S-klasse mai vechi)in cazul in care li se scoala lor sa o ridice, chiar daca este pe un loc de parcare platit?