Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şoseaua de Coastă duce până la Curtea de Apel Italienii de la SA.CO. Costruzioni SRL au acţionat în instanţă Municipalitatea

ro

24 Oct, 2014 00:00 2922 Marime text
Ideea de construire a unei şosele de coastă era cât pe să rămână la stadiul de proiect. După mai multe proceduri eşuate, după amânări şi reprogramări, după ce aproape că şi primarul Radu Mazăre îşi pierduse speranţa că se vor înscrie ofertanţi la licitaţia pentru construirea primului tronson al şoselei, în luna august, patru asociaţi s-au arătat interesaţi să construiască obiectivul. Numai că ofertele depuse de doi dintre ei au fost descalificate, iar cele două consorţii au mers cu jalba-n proţap la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), căutând să reintre în cărţi. Nici această instituţie nu a admis însă cererea de reluare a procedurii de achiziţie publică.
Printre constructorii care şi-au exprimat oferta de realizare a primului tronson al şoselei de coastă se numără asocierea SA.CO. Costruzioni SRL Ilfov - SC Mira Costruzioni Roma - S. Fontana Costruzioni SPA Roma - SC Gangi Impianti Italia - SC Moma Elevators Napoli, aceasta fiind respinsă de Primăria Constanţa.
 
Italienii de la SA.CO. Costruzioni SRL au depus o contestaţie la CNSC, iar pe 3 octombrie, Consiliul a decis respingerea excepţiei inadmisibilităţii contestaţiilor formulate atât de SA.CO. Costruzioni, cât şi de SC Poledil SRL, pentru lipsa garanţiei de bună conduită invocată de autoritatea contractantă, dispunând continuarea procedurii cu celelalte firme înscrise.
Italienii de la SA.CO. Costruzioni nu s-au mulţumit cu răspunsul dat de CNSC şi de Primărie, astfel că au acţionat în judecată municipiul Constanţa - prin primar. Dosarul 620/36/2014 a fost înregistrat la Curtea de Apel pe 22 octombrie, la secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, obiectul fiind litigiul privind achiziţiile publice.
 
Firma italiană este controlată în procent egal de Sergio D’Aniello şi Claudio Carniello, care au şi calitatea de administratori. Ambii sunt cetăţeni italieni, primul fiind născut în 1991, iar celălalt în 1961. Niciunul dintre ei nu mai apare ca asociat ori administrator in nicio altă firmă din România, potrivit datelor din Registrul Comerţului. SA.CO. Costruzioni SRL apare însă radiată în iulie 2014, în judeţul Bacău, începând să funcţioneze din august, în Ilfov.
 
Chiar dacă ofertele a două firme dintre cele patru înscrise iniţial au fost respinse, procedura de achiziţie publică pentru construcţia şoselei dintre Portul Turistic Tomis şi Plaja Modern, demarată de municipalitate, continuă. Pe de-o parte, au rămas spaniolii de la Grupo Empresarial Magenta, prin societatea Magenta Construcţii & Infrastructură SRL Bucureşti, dar şi o altă firmă din Peninsulă - Consorzio Stabile EBG din Bologna, terţ susţinător pentru SC Gomar Cons SRL din judeţul Prahova.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii