Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, arestată preventiv

ro

29 Feb, 2020 11:58 3147 Marime text
Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății a fost trimisă în arest pentru 24 de ore. Urmează ca instanța să decidă dacă aceasta va fi arestată preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta în cazul Sorinei Pintea vizează un contract de achiziții a unor echipamente medicale folosite la combaterea noului coronavirus. Suma suspectată este de 120.000 de euro.

"Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri", au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA, potrivit presei centrale.

Sorina Pintea se află în Arestul Central al Poliției Capitalei. Urmează să fie dusă la Tribunalul București, acolo unde va fi propus arestul preventiv pentru 30 de zile.

UPDATE 2, ora 17.00: În aceste momente, Sorina Pintea se află la Tribunalul București.

UPDATE: Fiul Sorinei Pintea a declarat în presa centrală că s-a întâlnit cu denunțătorul faptei. Acesta i-a spus că intermediarul ar fi senatorul Liviu Pop. Cel mai probabil urmărirea penală se va extinde.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Citește și: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, reţinută de procurorii DNA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii