Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soluții pentru fluidizarea traficului rutier din municipiul Constanța. Cum se circulă în zona Delfinariu

ro

18 Jan, 2022 14:02 1279 Marime text
Pentru găsirea de alternative în vederea fluidizării traficului din municipiul Constanța, viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a constituit un grup de lucru, format din experți în sistematizare rutieră, prin intermediul căruia s-au generat soluții concrete pentru implementarea de măsuri care să răspundă nevoilor cetățenilor. Din grupul de lucru fac parte specialiști: Dan Mocanu, inginer Co. Proiect, George Cătălin Marin, expert tehnic și Romeo Ene, inginer soluții trafic, informează Primăria Municipiului Constanța printr-un comunicat de presă

„Vom utiliza toate resursele pentru a integra infrastructura rutieră și sistemele de organizare a circulației pentru o mai bună gestionare a fluxurilor de trafic.  În zona Delfinariu reproiectarea fluxurilor se realizează pe baza situației reale și se va desfășura în doua etape: Prima etapă de reorganizare a elementelor de trafic folosind resursele existente a fost implementată prin reconfigurarea accesului la McDrive (situat la intersecția bulevardului Mamaia cu strada Soveja). Următoarea etapă constă în resistematizarea străzii Soveja, la intersecția cu bulevardul Mamaia, unde se analizează amenajarea unei benzi suplimentare pentru fluidizarea intersecției de la Delfinariu", a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.


Astfel, prin reconfigurarea sistemului de circulație rutieră,  vor fi două benzi pentru virarea la stânga, o bandă pentru direcția înainte către strada Zorelelor și o bandă pentru virarea la dreapta pe bulevardul Mamaia. De asemenea, spațiul urban va fi redistribuit pe bulevardul Mamaia, între străzile Soveja/Zorelelor și Pescărie prin amenajarea unor zone dedicate tuturor participanților la trafic(bicicliști, pietoni, etc). Se va analiza inclusiv crearea de noi locuri de parcare.

Datele colectate din intersecții vor fi integrate cu elemente de smart city care vor permite analiza în timp real și sincronizarea mult mai eficientă a traficului din Constanța. 

Sursa foto: Primăria Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii