Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteza Interviului Online cu primarul oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu „Nu pot spune că am atins maximul. Mă bucur că am realizat ce aşteptau cetăţenii de peste 20 de ani"

ro

13 Apr, 2012 02:12 1883 Marime text
cap_4.jpg„Criza a fost unul dintre cei mai grei adversari pentru orice primar din România"

Ovidiu Brăiloiu despre situaţia din localitatea Eforie: „Criza a fost unul dintre cei mai grei adversari pentru orice primar din România. Iar Eforie nu a făcut excepţie. Fiind un oraş mic, orice scădere a bugetului ne afectează foarte mult. Dacă din 100 de lei se scad 5 lei, impactul este minim. Dar dacă din 10 lei se scad 5, vorbim deja de o problemă mare. Am încercat să împărţim fondurile disponibile pentru a asigura funcţionarea eficientă a instituţiilor, dar şi pentru a continua programele de investiţii. În plus, astăzi, un primar bun trebuie să atragă fonduri pentru oraş. Nu mai este suficient să fii un bun gospodar şi atât. Administraţia s-a schimbat mult".

Ovidiu Brăiloiu despre proiectele realizate: „Am amenajat un parc de aproape 2 hectare în Eforie Nord,
am realizat un sistem informatic integrat şi un portal pentru tot ce înseamnă administraţie în Eforie, astfel încât cetăţenii îşi pot plăti online taxele şi impozitele şi pot obţine orice informaţie de pe portal, am înlocuit sistemul clasic de încălzire de la Grupul şcolar Carmen Sylva cu un sistem ecologic, care utilizează energie regenerabilă. Am obţinut fonduri europene pentru promovarea staţiunilor Eforie Nord şi Eforie Sud ca destinaţii turistice - proiect pe care îl implementăm în acest moment şi, de asemenea, am obţinut fonduri pentru formarea şi reconversia profesională a 112 şomeri în domenii de interes pentru angajatorii din zonă. Proiectul se desfăşoară în acest moment, iar fiecare şomer care va participa la cursuri va avea şi o indemnizaţie de 1.000 de lei, pe care am obţinut-o tot din fonduri europene. Alături de acestea, mai avem o serie de proiecte depuse, proiecte foarte importante pentru noi, dar care au fost întârziate nepermis de mult în ultimii ani".

„Fonduri europene de 100 de miliarde de lei"

Ovidiu Brăiloiu despre fondurile europene:
„Ca să aveţi o imagine clară, la Eforie au fost implementate până în prezent proiecte din fonduri europene în valoare de 100 de miliarde de lei. Mai avem depuse proiecte de încă 300 de miliarde de lei. Unele proiecte sunt depuse de 2, de 3 sau chiar de 4 ani. Proiectele sunt bune, sunt absolut necesare pentru Eforie şi aşteptăm începerea lucrărilor. Dar am fost amânaţi şi ţinuţi pe tot felul de liste. Acestea sunt piedicile pe care le întâmpină un primar de Opoziţie în România".


sinteza_interviu_-_Ovidiu_Brailoiu_2.jpg
Ovidiu Brăiloiu despre priorităţile celui de-al treilea mandat: „În primul rând, locurile de muncă şi dezvoltarea turismului local, pentru că această activitate asigură un venit pentru câteva mii de familii din Eforie. Primăria se va implica pentru a facilita angajarea celor fără un loc de muncă. Sperăm ca după această perioadă de criză să fie reluate şi o serie de investiţii importante pentru noi, care au fost puse în stand-by din cauza crizei".

Sezon turistic, staţiune balneară?!

Ovidiu Brăiloiu despre dezvoltarea turistică: „Primăria a realizat toată documentaţia şi eu personal ţin legătura cu specialiştii din Ministerul Sănătăţii, care vor aviza Eforie ca staţiune balneară. Sunt convins că în acest an vom avea această autorizare, iar vestea bună este că pachetele turistice de sănătate vor fi mai ieftine, pentru că se va elimina TVA-ul. Acest lucru înseamnă dezvoltarea accelerată a turismului balnear în Eforie, mai multe locuri de muncă, prelungirea sezonului şi mai multe surse de venit pentru oameni. Am încredere că va fi un sezon bun.
Eforie este în acest moment cea mai accesibilă staţiune de pe litoralul românesc, din mai multe motive. În primul rând, se ajunge foarte uşor. Din Bucureşti, în două ore ajungi la Eforie, iar cea mai mare parte din drum se face pe autostradă. De asemenea, nu vor mai fi cozi şi probleme în trafic. Avem preţuri foarte competitive, avem atracţii pentru toate vârstele. Şi cei mai tineri au ce face în Eforie, şi familiile, dar şi seniorii".

„În campanie voi vorbi cu oamenii"


Ovidiu Brăiloiu despre alegerile locale: „Sunt primar în funcţie, iar campania începe peste o lună de zile. Voi vorbi cu oamenii, le voi prezenta proiectele noastre, le voi prezenta planurile noastre şi ce trebuie făcut în Eforie în următorii 4 ani. Avem o serie de proiecte deja depuse, între care se numără reabilitarea completă a falezelor, realizarea unui nou parc în Eforie Sud, realizarea unor parcuri fotovoltaice, care vor asigura necesarul de energie electrică a instituţiilor publice, iar lista poate continua. Alături de aceste proiecte, intenţionez să mă consult cu cetăţenii, pentru a stabili împreună o serie de proiecte pe care să le demarăm în următorii 4 ani. Sper ca anul acesta, campania să fie una civilizată şi corectă, iar oamenii să voteze cu mintea limpede. Am încredere în cetăţenii din Eforie şi ştiu că vor distinge între lucrurile bune, deja realizate, şi promisiunile deşarte ale unora care vor da şi luna de pe cer pentru 2 voturi. Sunt candidatul oamenilor care mă susţin. Spre mândria mea, nu sunt deloc puţini. Avem o echipă foarte bună la PSD, avem oameni serioşi, care vor să se implice şi cu ei mergem mai departe".

Interviul integral îl puteţi citi aici .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii