Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteza Interviului online cu primarul comunei Saligny, Gabriel Tătulescu, despre plecarea din PSD Gabriel Tătulescu - „Nu ştiu să respecte oamenii corecţi, loiali, care au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca ei să ajungă la putere!"

ro

27 Apr, 2012 00:00 2455 Marime text
sintezainterviuonline2.jpgPrimarul din Saligny, Gabriel Tătulescu, a demisionat luni din PSD, urmare a „respectului" şi „aprecierii" pe care i le-au arătat colegii în ultimele două luni prin refuzul de a mai discuta cu el. Tătulescu a precizat că nu mai vrea să aibă de-a face cu un partid de trădători, care i-a întors spatele fără să ofere nicio explicaţie, fără a-l lăsa să-şi spună cuvântul şi care până-n ultimul moment i-a dat de înţeles că îi va susţine candidatura pentru câştigarea unui nou mandat la Primăria Saligny.

„Candidez independent"

Gabriel Tătulescu despre plecarea din PSD: „Am luat decizia să candidez ca independent la Primărie, în urma deciziei organizaţiei PSD Constanţa de a merge la funcţia de primar la Saligny cu actualul viceprimar. Am demisionat deoarece până luni, la ora 16.00, când a avut loc şedinţa organizaţiei judeţene a PSD în care au fost desemnaţi candidaţii pentru primării, au refuzat să discute cu mine, nu am fost chemat decât de două ori în ultimele două luni de zile. La prima întâlnire, preşedintele CJC m-a întrebat care este situaţia şi de ce viceprimarul şi consilierii PSD din Saligny îşi doresc să mă elimine din funcţia de preşedinte şi din funcţia de candidat la Primărie. În cea de-a doua întâlnire, care a avut loc la două săptămâni după prima, în biroul lui Nicuşor Constantinescu, în prezenţa ambilor vicepreşedinţi ai CJ mi-au cerut să mă împac cu viceprimarul şi unul dintre noi să fie candidat. N-am acceptat şi mi-au spus să-mi vad de activităţi, că nu-i nicio problemă. Motivaţia pentru care m-au chemat la împăcare a fost un sondaj prin care îmi arătau că în satul Ştefan cel Mare, care are 1.700 votanţi, viceprimarul stă mai bine. Din ce ştiu, acest sondaj s-a făcut la două cârciumi şi nicidecum pe străzile din comună. În urmă cu o săptămâna, am primit o adresă să mă prezint luni, 23 aprilie, la ora 16.00, la sediul partidului, cu mapa de campanie şi pregătit pentru şedinţa foto. Acolo s-a dat citire listei cu candidaţi. La comuna Saligny s-a anunţat că se va merge cu actualul viceprimar, Ion Beiu. Am rămas până s-a terminat şedinţa, sperând că îmi vor da posibilitatea de a motiva şi a explica această poziţie, vroiam să aflu de ce m-au sacrificat. La terminarea şedinţei nu am fost băgat în seamă şi m-am adresat şefului de zonă. El a încercat să mă întrebe de ce nu am venit sâmbătă la şedinţă, eu i-am spus că nu am fost anunţat, iar apoi a încercat să-mi ofere anumite avantaje de care nu am ţinut cont. L-am anunţat că demisionez din partid, i-am strâns mana şi i-am urat succes.
Rămân independent, pentru că nu mai am încredere în niciun partid. Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să aduc voturile PSD timp de 8 ani şi la toate scrutinele niciodată nu am adus mai puţin de 50% din voturi partidului. Lucrul acesta m-a determinat să iau decizia să candidez ca independent, să văd cum îmi este mie apreciată munca de către cetăţenii comunei mele. Este un test pentru mine".

Gabriel Tătulescu despre conducerea PSD

La momentul demisiei, a declarat că nu mai vrea să aibă de-a face cu un partid de trădători, care i-au întors spatele fără să-i ofere nicio explicaţie. „Nu ştiu să respecte oamenii corecţi, loiali, care au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca ei să ajungă la putere. Eu n-am vrut să fiu o marionetă şi nici să-mi pierd demnitatea şi verticalitatea pe care consider că le am. Aşa cum am spus deja, am fost incomod atunci când am ridicat pretenţii pentru susţinerea şi voturile aduse partidului. Am cerut fondurile care mi se cuveneau şi pe care nu le-am primit. În felul acesta, am devenit un primar incomod".

Interviu integral îl puteţi citi aici .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii