Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Singurul sens giratoriu suspendat peste o autostradă din România este la Constanţa, dar e aproape inutil (galerie foto + video)

ro

12 Jul, 2019 00:00 15997 Marime text
România are un sens giratoriu suspendat peste Autostrada A4, de pe raza judeţului Constanţa. Mai precis, este vorba de ieşirea către localitatea Poiana. Nodul rutier de la Poiana face parte din A4, prelungirea A2, care face legătura între Agigea şi Ovidiu.
 
Chiar dacă Autostrada Soarelui a fost finalizată din 2012, în zona Poiana, judeţul Constanţa, încă este aşteptat finalul lucrărilor. Practic, porţiunea care deserveşte autostrada este finalizată, însă drumurile de legătură cu localitatea Poiana sunt încă neîncepute. Drumul de piatră şi moloz care leagă autostrada de localitate este aproape impracticabil.
 
Contractul pentru cei 22 km ai Autostrăzii A4 - Centura Constanţa a fost semnat în august 2008, firma câştigătoare a licitaţiei fiind asocierea Astaldi-FCC, pentru suma de 437,8 milioane de lei fără TVA. Termenul de proiectare şi execuţie era de 3 ani, însă deschiderea traficului s-a făcut pe bucăţi în perioada iulie 2011-iulie 2013. Iar în prezent, această bucată este încă incompletă.


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Din Poiana 16 Jul, 2019 20:02 Legatura dintre Poiana si Constanta se facea pe drum 89 care era asfaltat .Legatura cu Ovidiu se facea pe un drum de pamant care acum este asfaltat si este drum 88 !Drumul 89 leaga A4 de Poarta Alba prin Poiana !
  • Corectie la corectie 14 Jul, 2019 18:11 De fapt, acest nod "inutil" ca si alte noduri asemanatoare, au rolul de a oferi acces in toate directiile pentru Centrul de Intretinere aflat langa.
  • Corecție 12 Jul, 2019 09:47 Acel sens giratoriu are rolul de a realiza legătura între A2 via A4 și zona de Nord a Constantei, Mamaia, Năvodari, Tulcea (viitorul drum Expres) prin Bulevardul Amsterdam, Tomis Plus, Centura Ovidiu, Bulevardul Aurel Vlaicu, Bulevardul Tomis, etc. Nu pentru accesul in satul Poiana s-a făcut o asemenea investiție. Poiana are acces din Ovidiu și probabil că va avea si din A4 dar nu ăsta este motivul acelei investiții si nici prioritate ne cred ca are.