Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatul ”Omnia” al Administrației Naționale a Penitenciarelor, acuzații la adresa fostului ministru al Justiției

ro

06 Jan, 2017 14:26 2146 Marime text
Conform Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) în 2016 a fost returnată la bugetul de stat suma de 127,7 milioane lei (aproximativ 30 de milioane de euro). O contraperformanţa unică în istoria sistemului penitenciar pe fondul subfinanţării cronice, a lipsei de personal şi a condiţiilor din penitenciare care atrag în continuare condamnări la CEDO, arată Sindicatul ”Omnia” al Administrației Naționale a Penitenciarelor într-un comunicat.
 
Iată textul integral al comunicatului:
”Fostul ministru al justiţiei, Raluca Alexandra Prună se face vinovată de blocarea investiţiilor în penitenciare şi a dar şi a procedurilor necesare eliminării deficitului de personal. 127,7 milioane lei ar fi însemnat modernizarea sau amenajarea a peste 11.000 de locuri de detenţie precum şi angajarea a peste 1.200 de ofiţeri şi agenţi de penitenciare. 127,7 milioane de lei înseamnă construcţia unui penitenciar nou la standarde moderne.
 
Raluca Alexandra Prună a refuzat să aprobe orice solicitare venită din partea ANP aflându-se în conflict deschis cu directorul general de la acea vreme. Pentru acest motiv, timp de 9 luni, sistemul penitenciar a fost în imposibilitatea de a demara proiectele care ar fi dus la îmbunătăţirea sesinbila a condiţiilor de lucru şi detenţie, prioritate clamată în mod repetat şi - contabilitatea bugetară o demonstrează sec - ipocrit de către fostul ministru.
 
Drept urmare apreciem că nu este vorba doar de incompetenţa. Raluca Alexandra Prună se face vinovată de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu, motiv pentru care solicităm celor în drept să se sesizeze şi să dispună în consecinţă. Faptele fostului ministru - deja cercetat penal pentru infracţiunea de fals în declaraţii în relaţia cu o organizaţie internaţională (incidentul "Am minţit la CEDO") - sunt de natură a aduce prejudicii României şi de a afecta grav funcţionarea unei structuri importante a justiţiei.
 
În context, reamintim conducerii ANP şi informăm actualul ministru al justiţiei, dl. Florin Iordache, că încă nu au fost puse în practică promisiunile referitoare la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru personal. Numărul de ore suplimentare este în continuare extrem de mare, iar - pe zi ce trece - deficitul de personal creşte iar siguranţă penitenciarelor scade”, precizează reprezentanții Sindicatului ”Omnia”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii