Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie a expus problemele poliţiştilor. Ce spune IGPR

ro

02 Nov, 2017 13:41 1999 Marime text

Sindicatul Național al Agenților de Poliție continuă în ritm alert demersurile pentru aducerea pe lista priorităților a tuturor disfuncționalităților din activitatea polițiștilor, cât și condiția agenților, din perspectiva dotărilor și respectării Ordinelor și Dispozițiilor de către șefii acestora. 

Potrivit comunicatului, au fost demarate discuţii cu şefii direcţii din IGPR pentru soluţionarea problemelor.        


"Astfel, în data de 31.10.2017, o delegație formată din membrii ai Biroului Executiv Central S.N.A.P. s-a întâlnit cu Inspectorul General al Poliției Române, chestor principal de poliție Bogdan Despescu, care a convocat la discuții mai mulți șefi de direcții din I.G.P.R.

Cu acest prilej, domnul Inspector General a adus la cunoștință reprezentanților S.N.A.P. date privind ultimele achiziții făcute de către Poliția Română, respectiv:  8000 de bastoane, 1000 de veste anti-glonț, 1000 maiouri anti-înjunghiere,  8000 spray-uri și 6000 de tonfe, iar pe lângă toate acestea, a fost semnat un Acord Cadru pentru achiziționarea de  5600 de Autospeciale.

Ne-a fost comunicat faptul că din cele 3694 de posturi scoase la concurs de către Ministerul Afacerilor Interne, în vederea angajării din sursă externă, ca urmare a semnării Memorandumului, 1878 sunt destinate Poliției Române, dintre care 600 sunt pentru funcții de specialiști, iar 352 la Politia de Frontiera."


Discuțiile dintre delegația S.N.A.P. și șeful Poliției Române au avut în centru problemele cu care polițiștii se confruntă și față de care se întârzie soluționarea.

Printre problemele expuse se numără lipsa acută de personal din cadrul tuturor structurilor din Poliția Română, situația dezastruoasă a Parcului Auto, dotarea polițiștilor cu echipament corespunzător: bastoane electroșoc, aparate etilotest și aparate foto, încheierea unor contracte cu service-uri auto în orașe și municipii, în vederea efectuării de reparații la autovehiculele din dotarea Poliției Române, desființarea Secțiilor de Poliție din mediul rural, condițiile de acordare a sporului de permanență a Negociatorilor sau trecerea pe funcțiile superioare rămase libere a polițiștilor activi, înainte de scoaterea la concurs din sursă externă.
  

"Considerăm că întâlnirea a fost extrem de constructivă, iar problemele supuse atenției conducerii I.G.P.R. au fost analizate cu interes maxim. Totodată, am fost asigurați de toată disponibilitatea celor aflați la conducerea Poliției Române, de a analiza și identifica soluții pentru fiecare temă în parte."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii