Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatul Liber al Navigatorilor, conferință pe tema Mării Negre „Dark Side of the Black Sea”, documentar despre navigaţie (video)

ro

06 Dec, 2014 00:00 2328 Marime text
Sindicatul Liber al Navigatorilor a organizat, ieri, la Seamens' Club Constanța, o conferință de presă pe tema Mării Negre.
 
Primul subiect dezbătut a fost campania desfăşurată pe Marea Neagră, constând în distribuirea de DVD-uri cu filmul „Dark Side of the Black Sea” navelor din porturi.
Filmul documentar „Dark Side of Black Sea - Seafaring in substandard vessels” (Partea întunecată a Mării Negre - navigând pe vapoarele sub standard) este o analiză critică a shipping-ului din această zonă a lumii. „Disecţia” scoate la lumină o flotă-tumoare, dominată de nave uzate fizic şi moral, sub standardele tehnice internaţionale, îmbătrânite, adevărate coşciuge plutitoare.
 
Eroii filmului sunt marinarii scăpaţi din naufragii, care şi-au văzut colegii pierind în valurile Mării Negre; părinţii, soţiile şi copiii marinarilor dispăruţi sub ape, cărora le-au secat ochii de prea multe lacrimi vărsate; navigatori de pe coşciugele plutitoare, neplătiţi cu lunile, care vorbesc cu durere despre familii rămase acasă, fără mijloace de existenţă; victime ale accidentelor de muncă pe mare, mutilaţi şi fără nicio compensaţie bănească, pentru care moartea ar fi o izbăvire; lideri de sindicat care arată cu degetul spre autorităţile naţionale care nu fac suficient pentru marinari.
 
Puteți urmări documentarul „Dark Side of the Black Sea” aici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii