Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fabulos! Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros

ro

08 Jun, 2017 21:08 1926 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănțeanca Simona Halep, a reușit o nouă performanță extraordinară: s-a calificat în finala turneului de Mare Șlem de la Roland Garros. Astăzi, Simona (cap de serie numărul 3) a trecut în trei seturi de Karolina Pliskova (Cehia, a doua favorită a turneului), scor: 6-4; 3-6; 6-3. 

Simona Halep îşi egalează astfel cea mai bună performanţă la un turneu de Grand Slam, după finala din 2014 tot de la Roland Garros, pierdută în faţa Mariei Şarapova. 

Dacă va câştiga acest turneu, Simona Halep va urca pe locul 1 WTA. În finală, Simona Halep o va întâlni pe Jelena Ostapenko. 
 
„Roland Garros este turneul meu favorit și mă bucur că joc din nou finală aici. Meciul cu Pliskova a fost unul greu, adversara mea a jucat foarte bine. Eu am încercat să fiu cât mai agresivă. În setul doi, mi-a fost mai greu, însă, până la urmă, am reușit.  Am avut ceva emoții la început, dar am avut răbdare și am început să evoluez tot mai bine. Știu că voi lupta pentru titlu contra unei sportive tinere, care nu are nimic de pierdut. Voi face totul pentru a câștiga Roland Garros“, a declarat Halep.
 
În urma victoriei din semifinală, constănțeanca a câștigat 1.060.000 de euro, iar, dacă se va impune și în finală, premiul ei va crește la 2.100.000 de euro. 
 
Finala se va disputa sâmbătă, de la ora 16.00. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii