Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Siguranţa elevilor din Constanţa, pusă pe seama Poliţiei Locale

ro

10 Oct, 2019 12:00 1830 Marime text
Siguranța elevilor reprezintă o prioritate a Primăriei Municipiului Constanța, fapt pentru care Direcția Generală Poliția Locală acționează permanent în acest sens.

Astfel, echipele Serviciului de Ordine Publică, cele ale Serviciului Fluidizare Rutieră și  ale Serviciului Siguranță Rutieră sunt prezente zilnic în perimetrul unităților de învățământ pentru a asigura protecţia şi siguranţa elevilor.

Scopul acestor activități de monitorizare îl reprezintă adoptarea unei politici preventive  de către autoritatea publică locală în proximitatea unităților de învătământ constănțene, asftel încât elevii să se simtă în siguranță și să nu devină victimele unor persoane care săvârșesc fapte antisociale, dar și pentru  evitarea vătămării copiilor și adolescenților prin accidente rutiere.

Pe această cale, Poliţia Locală Constanţa recomandă elevilor și părinților să depună eforturi concentrate pentru creșterea siguranței rutiere, să fie conștienți de traficul rutier, să aplice reguli minimale de circulație în calitate de pietoni, să fie atenți la semnalele oamenilor legii, iar dacă sesizează o faptă antisocială să apeleze cu încredere la polițiștii locali.

De asemenea, se recomandă conducătorilor auto să manifeste atenție sporită și să reducă viteză în zona adiacentă unităților de învățământ pentru evitarea oricăror pericole.
 
Sursă foto: Poliţia Locală Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sandu Constantin 10 Oct, 2019 12:33 Se pot instala semafoare cu comanda (buton) la treceri pietoni in zonele cu scoli si piete macar,cine ar trebui sa initieze asta? Ar fi un pas spre civilizatie!