Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfatul Bătrânilor pentru comunitatea din Mihail Kogălniceanu

ro

05 Jun, 2013 00:00 1705 Marime text
Primăria comunei Mihail Kogălniceanu a luat decizia înfiinţării „Sfatului Bătrânilor”. „Înţelepciunea unui popor bimilenar,  aşa cum este cel român, se găseşte, cel mai bine concentrată în proverbe şi zicători. Iar limba română abundă în proverbe şi zicători legate de bătrâni şi înţelepciunea acestora. Proverbe precum: „Să cinsteşti pe cei bătrâni şi de sfat să le mulţumeşti”, „Tinerii, înaintea bătrânilor, să aibă urechi, nu gură” sau „Dă-mi, Doamne, puterea tânărului şi mintea bătrânului” se dovedesc a fi atât de adevărate şi atât de actuale”, transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, primarul Ancuţa Belu.
Încă cu mult înainte ca oamenii să trăiască în forme organizate, indiferent care au fost acestea, a existat o instituţie respectată şi apreciată de toată lumea, numită „Sfatul Bătrânilor’’ unde, se discutau cele mai importante probleme şi se luau decizii.

Pornind de la această idee, şi bazându-se pe faptul că în localitatea Mihail Kogălniceanu trăiesc foarte mulţi bătrâni care mai au un cuvânt important de spus, şefa autorităţii locale a considerat că este oportun să se reia tradiţia unei consultări permanente a „Sfatului Bătrânilor“, astfel încât cele mai bune idei să fie cunoscute şi folosite în societate.
În acest sens, începând de astăzi, 5 iunie, ora 16.00, se va organiza „Sfatul Bătrânilor”, eveniment ce este deschis tuturor persoanelor care cred că au ceva bun de spus, anunţă Primăria comunei Mihail Kogălniceanu.

Întâlnirea bătrânilor din comună cu reprezentanţii administraţiei publice locale va avea loc periodic, şi se va desfăşura în incinta Primăriei din Mihail Kogălniceanu. La întâlnire sunt invitaţi bătrâni din toate zonele comunei,  încercându-se acoperirea unei arii cât mai largi de pregătire şi profesii, astfel încât contribuţia bătrânilor să fie cât mai vastă. „Le promitem bătrânilor o tribună a bunului simţ de la care să se poată face auziţi şi de unde cei mai înţelepţi locuitori ai comunei să împărtăşească din experienţa lor, într-un dialog deschis şi onest, asigurându-i totodată de tot respectul şi atenţia cuvenită”, afirmă Ancuţa Belu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii