Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful Statului Major al Apărării, videoconferință cu președintele Comitetului Militar al NATO, în contextul crizei COVID-19

ro

09 May, 2020 15:00 1553 Marime text

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a discutat vineri, 8 mai, prin videoconferință cu președintele Comitetului  Militar al NATO, Air Chief Marshal Sir Stuart Peach.

Discuția a fost centrată pe situația gestionării crizei COVID 19 la nivel aliat, operațiile, misiunile și angajamentele NATO, precum și impactul contextului actual asupra evoluției mediului de securitate.


Oficialul NATO a subliniat rolul important al solidarității aliate manifestate în combaterea pandemiei, concentrarea eforturilor pentru sprijinul reciproc al țărilor membre, precum și implicațiile pe termen mediu și lung ale crizei de sănătate actuale asupra aliaților și partenerilor.

Generalul-locotenent Petrescu a evidențiat angajamentele naționale în teatrele de operații și eforturile pentru consolidarea unei posturi aliate coerente pentru descurajare și apărare. De asemenea, a fost prezentată și discutată experiența Armatei României în sprijinul autorităților publice centrale și locale pentru a combate pandemia provocată de noul coronavirus.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii