Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful Statului Major al Apărării, alături de echipa României la Invictus Games Haga

ro

20 Apr, 2022 09:18 1228 Marime text
Echipa Invictus Games România. Foto: Facebook/Invictus Games echipa RomânieiȘeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, va fi prezent joi, 21 aprilie, la Jocurile Invictus organizate la Haga, unde lotul Armatei României concurează la șapte discipline sportive.
         
Potrivit MApN, cei 20 de militari răniți care reprezintă România, clasați cu gradul II și III de invaliditate sau apt limitat, evoluează la probele tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism, înot și volei din poziţia şezând.
         
Țara noastră se află la cea de-a treia prezență la competiția sportivă internațională care susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în operațiuni militare, după jocurile organizate la Toronto (2017) și Sydney (2018).

Ediția din acest an a Invictus Games se desfășoară în perioada 16 - 22 aprilie, în Regatul Țărilor de Jos.
         
Jocurile Invictus susțin o perspectivă de respect și empatie față de sacrificiul și traumele militarilor răniți, a căror implicare în activități sportive interne și internaționale reprezintă o oportunitate de reintegrare socială și de redare a încrederii în forțele proprii, elemente atât de necesare în refacerea fizică și psihică.
         
Ca proiect de reprezentare naţională, „Invictus România” își propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau a altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii