Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şef nou la RAEDPP Fostul consilier local Ion Ciobanu a devenit director peste pieţele şi oboarele din Constanţa (documente)

ro

26 Mar, 2015 00:00 4347 Marime text
RAEDPP Constanţa a organizat, pe data de 24 martie, concurs pentru ocuparea funcţiei de director executiv al Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare. Prima etapă a concursului - evaluarea dosarelor - a avut loc pe data de 24 martie, urmată, ieri, de cea de-a doua etapă - interviul. Funcţia de director executiv al Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare a fost deţinută de Nicolae Fronescu, care şi-a dat demisia.
 
La concurs au participat Ion Ciobanu şi Elena Unciuleanu. În urma evaluării dosarelor, Elena Unciuleanu a obţinut 21 de puncte, iar Ion Ciobanu, 37 de puncte. Dosarul Elenei Unciuleanu a fost respins deoarece acesta nu a respectat criteriile de angajare. Punctele slabe, subliniate de expert, sunt: CV-ul nu a fost întocmit în formatul solicitat, aspectul general al dosarului a fost unul neprofesionist, domiciliul nu se află pe raza municipiului Constanţa, nu a prezentat dovezi de absolvire a unor forme de pregătire postuniversitare/adiţionale pregătirii de bază, nu a prezentat dovezi privind anvergura societăţilor angajatoare. De asemenea, expertul în resurse umane a precizat şi punctele forte ale candidatului Elena Unciuleanu: prestigiul instituţiei de învăţământ absolvite, adică Institutul Politehnic „Gh. Asachi“ din Iaşi, şi calitatea de administrator al unor societăţi comerciale.
 
În ceea ce îl priveşte pe candidatul Ion Ciobanu, potrivit specialistului în resurse umane, acesta a avut angajatori de anvergură - MApN, RADET Constanţa, RAEDPP - şi are experienţă în posturi de conducere şi în consilii de administraţie. Ion Ciobanu a deţinut funcţia de şef Serviciu Administrativ în cadrul Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare. De asemenea, a fost şi consilier local al Consiliului Local Municipal Constanţa în mandatul 2008 - 2012.

Averea noului director

Pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Integritate sunt postate declaraţiile de avere şi de interese ale lui Ion Ciobanu, completate în anul 2014 în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al RADET Constanţa. Astfel, Ion Ciobanu deţine o garsonieră de 37,28 mp şi două automobile: o Skoda Octavia, fabricată în anul 2004, şi un Ford, fabricat în anul 2010. La rubrica „Active financiare“, sunt menţionate două conturi, cu 10.000 de euro fiecare, şi un depozit bancar, în care a fost depusă suma de 25.000 de lei. În anul fiscal 2013, acesta a câştigat 45.879 de lei de la RAEDPP Constanţa. În declaraţie se mai precizează că pensia a fost suspendată pe 1.01.2010 „mulţumită tandemului Băsescu - Boc“.

Din jocuri de noroc (loteria naţională şi pariuri sportive), Ion Ciobanu a obţinut suma de 2.910 lei. El lucrează în cadrul Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare din 2002. A fost controlor, şeful Biroului Control Comercial şi şeful Serviciului Administrativ. „De o lună, de când Nicolae Fronescu şi-a dat demisia, am avut atribuţii de director al Direcţiei. Deja am demarat un program de igienizare şi reparaţii a pieţelor din municipiul Constanţa. Vom înfiinţa un punct de sacrificare a mieilor de Paşti la Piaţa Pescăruş, care va funcţiona în perioada 2 - 11 aprilie. De asemenea, pregătim şi halele de la piaţa Griviţei şi Tomis 3, pentru comercializarea mieilor de Paşti“, a declarat Ion Ciobanu. Noul director al Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare a mai spus că toate tarabele de beton din pieţele din municipiu vor fi demolate. „Ne dorim să menţinem la fel taxele pe care le plătesc comercianţii“, a adăugat Ion Ciobanu.
 
Declaraţiile de avere şi de interese ale noului director al Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare pot fi vizualizate pe site-ul cotidianului ZIUA de Constanţa, la secţiunea „Documente“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii