Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şef de post, transformat în acuzat „Mafia de la Rutieră" se întoarce

ro

26 Jan, 2011 02:05 3491 Marime text

cap_8.jpgElvid Daniel Babalîc este suspectat că ar fi primit un telefon de la agentul şef adjunct Cristian Nazarovici, care ar fi încercat să intervină pentru un şofer din Mangalia

Răsturnări de situaţie în dosarul „mită la Rutiera Constanţa". Chemat la Parchet să dea declaraţii în cauză după aproximativ un an şi jumătate de la izbucnirea în presă a scandalului „mafia de la Rutieră", şeful Postului de Poliţie Pantelimon, agentul şef Elvid Daniel Babalîc, s-a trezit la un pas de a fi trimis în judecată. „O singură dată am fost chemat să dau declaraţie. Încă nu s-au conturat clar situaţia şi statutul meu în acest dosar", a precizat şeful de post.

Babalac_rutiera_anchetati_124.jpgLa aproape doi ani de la mediatizarea cazului „mafia de la Rutieră", timp în care ancheta procurorilor părea să fi împărtăşit soarta unui balon de săpun, noi aspecte - despre care unii ar sugera că pot părea spectaculoase - readuc scandalul în prim-planul opiniei publice. Cum-necum, potrivit unor surse bine informate şeful Postului de Poliţie Pantelimon, agentul şef Elvid Daniel Babalîc, s-ar afla la un pas de a fi deferit instanţei, alături de agentul Cristian Nazarovici. După cum ne-a declarat şeful Poliţiei Pantelimon, suspiciunile procurorilor ar avea legătură cu un presupus telefon pe care Nazarovici i l-ar fi dat, pentru a interveni pe lângă şeful de post în favoarea unui conducător auto, din Mangalia. „Nu-l cunosc pe cel pentru care se presupune că ar fi încercat agentul Nazarovici să intervină pe lângă mine. L-am văzut la Parchet, dar nu am făcut niciodată cunoştinţă. De altfel, l-am şi amendat de câteva ori, iar amenzile pe care i le-am dat le-am depus la Parchet, la dosarul cauzei", a precizat agentul şef.

Cine cât are

Conform declaraţiei de avere aferente anului 2009, agentul şef Babalîc deţine un teren de 300 de metri pătraţi la Cumpăna, cumpărat în 2005, suprafaţa făcând parte din „alte categorii de terenuri extravilane, dacă se află în circuitul civil", şi un autoturism Opel Astra, fabricat în 2003. De asemenea, şeful de la Pantelimon avea la momentul completării declaraţiei de avere datorii de 66.000 de euro către diverse bănci, venitul anual ridicându-se la suma de 36.000 de lei. Pentru acelaşi an, soţia sa, Gabriela Babalîc, a realizat un venit de 15.000 de lei. La rândul său, agentul şef adjunct Cristian Nazarovici, al cărui nume a fost legat de la bun început de scandalul de la Rutieră, deţinea, potrivit declaraţiei de avere din 2009, un teren intravilan de 744 mp în Mihail Kogălniceanu, cumpărat în urma unei licitaţii, şi un apartament de 36 mp, tot în Kogălniceanu, dobândit un an mai târziu, în baza unui contract de vânzare-cumpărare. Fără active sau datorii, Nazarovici a realizat un venit anual de 24.000 de lei. De menţionat că, la momentul declanşării scandalului Rutiera, anchetatorii au precizat că mai mulţi agenţi ai Poliţiei Rutiere, printre care şi Cristian Nazarovici, erau cercetaţi pentru luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, fals intelectual şi alte infracţiuni. Rămâne de văzut dacă acuzaţiile vor fi aceleaşi în momentul în care dosarul lui Nazarovici şi Babalîc va ajunge în instanţă, la Tribunalul Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii