Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință de lucru cu reprezentanții UAT-urilor din județul Constanța. Care a fost subiectul principal al discuțiilor

ro

25 Feb, 2021 13:02 1372 Marime text
  • Întâlnire de lucru convocată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Dobrogea”.
  • Subiectul principal al discuțiilor a fost armonizarea documentației cu cerintele și necesitatile UAT-urilor, în vederea delegării serviciului de salubrizare pentru acțiunile de colectare, transport și transfer al deșeurilor municipale din județul Constanța.
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a participat astăzi, împreună cu primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, Stelian Gima, vicepreședintele CJC și administratorul public al județului, Gabriel Monea, la ședința de lucru a ADI Dobrogea cu reprezentanții UAT-urilor din județul Constanța.

Subiectul principal al discuțiilor a fost armonizarea documentației cu cerintele și necesitatile UAT-urilor, în vederea delegării serviciului de salubrizare pentru acțiunile de colectare, transport și transfer al deșeurilor municipale din județul Constanța.

Obiectivele principale urmărite în cadrul proiectului constau în creșterea standardelor de viață și de mediu, precum și dezvoltarea sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Constanța.


“Ne-am întâlnit astăzi să discutăm o problemă majoră a proiectului privind implementarea sistemului de management integrat al deșeurilor, mai exact concesionarea serviciului de salubrizare al județului Constanța.

Au fost aduse la cunoștință etapele de implementare ale proiectului pentru ca împreună cu primarii UAT-urilor din județ să evaluăm toate aspectele prinse în caietul de sarcini pentru a înainta cu procedura de atribuire a serviciului de salubrizare. Avem o întârziere destul de mare și vreau ca în două săptămâni să studiați documentația și vă stăm la dispoziție pentru a ne aduce la cunoștință, amendamentele necesare conform cerințelor specifice localităților pe care le conduceți.

Știu că sunt foarte multe aspecte care necesită o analiză atentă, cu aplecare către necesitățile UAT-urilor, și am convingerea că, împreună cu primarii vom ajunge la un numitor comun iar acest caiet de sarcini va reflecta expresia și voința tuturor părților implicate” – a declarat Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.


Vă reamintim că acest contract de finanțare a fost încheiat în anul 2014 și are o valoarea totală de aproximativ 56 de milioane de euro.

În cadrul proiectului au fost construite stații de sortare și tratare a deșeurilor, depozite conform standardelor de mediu în vigoare și au fost închise cinci gropi de gunoi neconforme.

După finalizarea documentației caietului de sarcini, urmează să fie atribuit, conform legislației în vigoare, contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare în județul Constanța., transmiste Consiliul Județean Constanța.

Sursa foto: Consiliul Județean Constanța
 

Tags: Vergil Chitac, Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii